Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het Jaar krijgt eigen Cruyff Court

<strong>Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het Jaar krijgt eigen Cruyff Court</strong>

Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het Jaar krijgt eigen Cruyff Court

1 sep 2023

Het Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het Jaar krijgt dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om een Cruyff Court te laten aanleggen op een locatie naar keuze. De KNVB en de Johan Cruyff Foundation maken dit samen mogelijk. De winnares van de titel Talent van het Jaar – vanaf heden “Johan Cruijff Talent van het Jaar” genoemd – wordt op maandag 4 september bekendgemaakt tijdens de Eredivisie Awards.

De Cruyff Foundation wil met deze prijs jonge voetballers aanmoedigen om zich verder te ontwikkelen en van betekenis te zijn voor de maatschappij, naar het gedachtegoed van Johan Cruijff. Wereldwijd liggen er bijna 300 Cruyff Courts waarmee de Cruyff Foundation ruimte creëert voor kinderen om te sporten en te bewegen. Hiermee zorgen de velden ook voor ontwikkeling, verbinding en zelfvertrouwen.

De genomineerden voor Johan Cruijff Talent van het Jaar 2022/2023 zijn Marit Auée (21, FC Twente), Esmee Brugts (20, PSV), Charlotte Hulst (20, Fortuna Sittard), Danique Noordman (19, PEC Zwolle) en Liz Rijsbergen (21, ADO Den Haag). Vorig jaar werd de prijs gewonnen door FC Twente-middenvelder en Oranje-international Wieke Kaptein. Het Johan Cruijff Talent van het Jaar wordt onder andere gekozen op basis van statistieken van het afgelopen seizoen. De tien spelers met de beste statistieken worden gewaardeerd door de trainers van de competitie. Deze waarderingen bepalen wie de prijs wint.