Ajax verslikt zich in Fortuna Sittard, PSV klimt op

Ajax verslikt zich in Fortuna Sittard, PSV klimt op

Ajax verslikt zich in Fortuna Sittard, PSV klimt op

29 jan 2024

Ajax is er vrijdag niet in geslaagd om thuis van Fortuna Sittard te winnen. De Amsterdammers bleven steken op 1-1 tegen de Limburgers. Nadat Lotte Keukelaar namens de thuisclub de score had geopend, maakte Maria Olafsdottir Gros gelijk.

Door het gelijkspel is de achterstand op FC Twente opgelopen tot maar liefst negen punten. De koploper won tegelijkertijd van Feyenoord met 0-3. Elle Peddemors, Taylor Ziemer en Liz Rijsbergen maakten de treffers.

Ook PSV profiteert

Ook PSV profiteerde van de puntendeling in Amsterdam. De Eindhovenaren passeerden Fortuna Sittard op de ranglijst en staan nu derde. Bovendien heeft de ploeg het verschil met nummer twee Ajax teruggebracht tot drie punten. PSV heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Zelf won de ploeg zondag met 3-1 van ADO Den Haag. De thuisploeg had voor rust al het verschil gemaakt dankzij twee goals van Joëlle Smits en een fraaie vrije trap van Siri Worm. Lobke Loonen deed namens ADO Den Haag iets terug in de tweede helft.

Siri Worm scoorde fraai uit een vrije trap.

FC Utrecht buigt achterstand om

FC Utrecht won vrijdag met 4-2 van Telstar. De Domstedelingen hadden drie wedstrijden op rij verloren en leken bij een 0-2 achterstand tegen een nieuwe zeperd aan te lopen. Na rust boog de thuisploeg de score om dankzij Sophie Cobussen, Elisha Kruize, Nurija van Schoonhoven en Sam de Jong.

Onderin pakte SC Heerenveen weer eens een punt door een knap 2-2 gelijkspel bij PEC Zwolle. AZ steeg een plaatsje dankzij een 1-2 overwinning bij Excelsior. De Alkmaarder hebben de achtste plek overgenomen van de Kralingers.

Bekijk hier de stand.