Ajax morst punten in Den Haag; Twente blijft aan kop

17 mrt 2022

Ajax heeft woensdagavond verzuimd de koppositie te pakken in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Tegen ADO Den Haag bleef Ajax steken op een 1-1 gelijkspel. De ploeg van Danny Schenkel moet nu in de achtervolging op koploper FC Twente dat een punt voorsprong heeft na achttien speelronden.

Vanwege een stroomstoring moest de wedstrijd ADO Den Haag – Ajax afgelopen vrijdag worden uitgesteld. Woensdagavond brandden de lampen weer in Den Haag en ontvouwde zich onder het toeziend oog van bondscoach Mark Parsons een spannende wedstrijd.

Reuzendoder

Het is dit seizoen al vaker gezegd, ADO Den Haag is een reuzendoder die dit seizoen van alle topploegen afsnoept. Dat bleek al in het begin van de competitie toen ADO Den Haag Ajax op 0-0 hield. Dit keer viel er meer te beleven in het Cars Jeans Stadion.

Kirsten van de Westeringh bracht ADO Den Haag met een frommelgoal aan de leiding.

ADO Den Haag kwam voor rust op voorsprong. Ajax-keeper Van Eijk liet de bal door de hand glippen bij een corner waarna Kirsten van de Westeringh de bal met de hulp van Ajax-verdediger Stefanie van de Gragt in het doel frommelde. Na de pauze ging Ajax op jacht naar de gelijkmaker en had pech dat een bal die over de lijn leek, niet door de assistent-scheidsrechter werd toegekend.

Spannende slotfase

Uiteindelijk was het oud-ADO Den Haag – speelster Chasity Grant die acht voor minuten tijd kalm bleef voor de goal en de bal beheerst in de hoek prikte. Beide ploegen gingen daarna vol voor de overwinning met kansen over en weer. Tiny Hoekstra krulde de bal helaas voor Ajax net over de kruising. Ajax-keeper Van Eijk kon een volley van Gwyneth Hendriks nog net voor de lijn stoppen.

Tiny Hoekstra krulde de bal in de slotfase met veel gevoel net over de kruising.

Doelpunten bleven dus uit waardoor Ajax na acht zeges op rij weer eens punten verloor in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen en de koppositie weer moet afstaan aan FC Twente. ADO Den Haag blijft vijfde op vier punten achterstand van nummer vier Feyenoord.

Bekijk hier de samenvatting van ADO Den Haag – Ajax.