Ajax heeft zware dobber aan ADO Den Haag

Ajax heeft zware dobber aan ADO Den Haag

Ajax heeft zware dobber aan ADO Den Haag

23 jan 2023

Ajax heeft vrijdag met veel moeite ADO Den Haag verslagen bij de herstart van de Azerion Vrouwen Eredivisie. De nummer twee van de ranglijst won met 3-2.

De Amsterdammers speelden een groot deel van de tweede helft met een tiental na een rode kaart van Roos van der Veen. Ajax leidde op dat moment met 2-1 door doelpunten van Chasity Grant en Tiny Hoekstra. Aan de andere kant deed Liz Rijsbergen iets terug.

Met elf tegen tien kwam ADO Den Haag terug tot 2-2 via Daniëlle Noordermeer. Ajax won echter alsnog in de slotfase dankzij een fraaie treffer van opnieuw Hoekstra.

Telstar doet goede zaken

Telstar deed onderin goede zaken door Excelsior te verslaan. Beide ploegen stonden voor het duel met vijf punten onderaan. Lotje de Keijzer zette de Kralingers na een fraaie actie nog wel op 0-1. Voor rust kantelde de ploeg uit Velsen de wedstrijd dankzij Isa Gomez en Samya Hassani. Na rust kwam deze 2-1 voorsprong niet meer in gevaar.

Excelsior komt dinsdag opnieuw in actie. De ploeg reist af naar sc Heerenveen, de nummer negen van de ranglijst.

De overige duels van dit weekend ging niet door. Vanwege de weersomstandigheden waren de velden bij Fortuna Sittard – PEC Zwolle, VV Alkmaar – SC Heerenveen en PSV – FC Twente onbespeelbaar.

Bekijk hier de stand.