Ajax haalt Fortuna Sittard van roze wolk: 0-4

Ajax haalt Fortuna Sittard van roze wolk: 0-4

Ajax haalt Fortuna Sittard van roze wolk: 0-4

23 okt 2023

Ajax heeft een einde gemaakt aan de foutloze reeks van Fortuna Sittard. De landkampioen won zondag met maar liefst 0-4 op bezoek in Limburg. Romée Leuchter en Tiny Hoekstra scoorden allebei twee keer.

Vooral de laatste treffer van Hoekstra was om van te smullen. De aanvaller trok vanaf links naar binnen en krulde bal fraai voorbij keeper Claire Dinkla. Door de ruime zege klom Ajax naar de vierde plaats op de ranglijst, twee punten achter Fortuna Sittard dat een wedstrijd meer heeft gespeeld.

FC Twente is dankzij een 2-3 overwinning bij ADO Den Haag als enige nog zonder puntverlies. Liz Rijsbergen, tot vorig jaar in dienst bij de Hagenaars, opende voor rust de score. Nadat Lobke Loonen voor de gelijkmaker had gezorgd, liepen de gasten na rust uit naar 1-3 dankzij Marisa Olislagers en Wieke Kaptein. De treffer van Louise van Oosten mocht niet meer baten.

Zand in de motor

Bij nieuwkomer FC Utrecht zit er momenteel zand in de motor. Met vier zeges op rij was de ploeg uitstekend begonnen aan het seizoen. Na de 0-0 thuis tegen ADO Den Haag verloor FC Utrecht vrijdag met maar liefst 4-0 op bezoek bij PSV. Indiah Paige Riley, Joëlle Smits, Chimera Ripa en Maxime Snellenberg maakten de goals.

FC Utrecht staat met dertien punten uit zes duels nog wel bovenaan. De ploeg heeft één punt meer dan FC Twente, maar ook twee wedstrijden meer gespeeld. PSV klom door de sterke zege naar de vijfde plaats.

Middenmoot

In de middenmoot rekende PEC Zwolle af met AZ. In eigen huis won de ploeg met 1-0 dankzij een goal van Mayke Lindner. De invaller schoot vlak voor tijd een vrije trap op knappe wijze binnen. Telstar en Excelsior bleven vrijdag steken op 1-1. Vlak nadat Chinatsu Kira de Velsenaren op voorsprong had geschoten, maakte Sabrine Ellouzi weer gelijk. In het laatste half uur kwam er geen verandering meer in deze stand.

Feyenoord en SC Heerenveen pakten in een onderling treffen voor het eerst een punt. In Rotterdam werd het 0-0.