Ajax en FC Twente starten met ruime zege in Eredivisie Cup

Ajax en FC Twente starten met ruime zege in Eredivisie Cup

Ajax en FC Twente starten met ruime zege in Eredivisie Cup

15 mei 2023

Ajax en FC Twente zijn zondag goed begonnen aan de Eredivisie Cup. De kersverse landskampioen won in eigen huis met 5-2 van PSV. De runner-up was met maar liefst 5-0 te sterk voor Fortuna Sittard. Een finale tussen de twee eeuwige concurrenten ligt daarmee voor de hand.

De Amsterdammers lieten direct zien dat ze na het behalen van de landstitel de focus gemakkelijk konden verleggen. Bij rust stond het team van Suzanne Bakker al met 4-1 voor. Tiny Hoekstra was twee keer trefzeker. Ook Romée Leuchter en Chasity Grant troffen doel. Namens PSV scoorde Laura Strik.

In de tweede helft nam Ajax wat gas terug en kon Esmee Brugts de achterstand verkleinen voor de Eindhovenaren. Een goede uitgangspositie voor de return kon het team echter niet meer verwerven. De 5-2 in blessuretijd van Elisha Kruize maakt het karwei op maandag 22 mei (19.00 uur) nog lastiger.

Monsterscore FC Twente

FC Twente is de klap van het missen van een nieuwe landstitel duidelijk te boven. Althans de teleurstelling had zondag geen invloed op het spel. Fortuna Sittard had als nummer drie in de Azerion Vrouwen Eredivisie de club uit Enschede in de competitie nog op een zeldzame nederlaag getrakteerd, maar kwam in de heenwedstrijd van de Eredivisie Cup duidelijk tekort.

Renate Jansen scoorde twee keer voor FC Twente.

Renate Jansen scoorde twee keer. Ook Elena Dhont, Anna-Lena Stolze en Sterre Kroezen waren trefzeker. De monsterscore maakt de return op zondag 21 mei (14.30) tot een formaliteit. De finale staat gepland op maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag).