Ajax en FC Twente beginnen seizoen met overwinning

Ajax en FC Twente beginnen seizoen met overwinning

Ajax en FC Twente beginnen seizoen met overwinning

18 sep 2023

Nadat Ajax en FC Twente de competitiestart aan zich voorbij lieten gaan vanwege Champions League-verplichtingen, zijn ook de landskampioen en de runner-up aan het nieuwe seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie begonnen. De clubs wonnen zonder problemen op bezoek bij respectievelijk Excelsior en Telstar.

De Amsterdammers begonnen vrijdag met een 1-3 zege in Kralingen. Romée Leuchter maakte alles goals voor Ajax. Na afloop sprak men vooral over de laatste, diep in blessuretijd. De vrije trap van de aanvaller leek via de lat over te gaan, maar stuitte alsnog in het doel. Dit tot verbazing van Excelsior-keeper Isa Pothof die nadat de bal de lat had geraakt naar achteren stapte om een andere bal die op het doelnet was beland weg te slaan.

Geen mededogen

FC Twente kende een dag later geen mededogen met Telstar. Het duel in Velsen eindigde in maar liefst 0-7. Na de eerste helft was de marge al vijf, mede dankzij twee goals van nieuwkomer Liz Rijsbergen.

Liz Rijsbergen in duel met Kim Remijnse van Telstar.

Fortuna Sittard en FC Utrecht zijn na dit weekeinde de enige clubs met zes punten uit twee duels. De Limburgers wonnen knap met 1-3 op bezoek bij Feyenoord. FC Utrecht won een doelpuntrijk treffen bij PEC Zwolle met 3-4. ADO Den Haag en PSV bleven vrijdag steken op 0-0.

Bekijk hier de stand.