Ajax deelt gevoelige tik uit aan FC Twente en mag hoop houden op nieuwe landstitel

Ajax deelt gevoelige tik uit aan FC Twente en mag hoop houden op nieuwe landstitel

Ajax deelt gevoelige tik uit aan FC Twente en mag hoop houden op nieuwe landstitel

4 mrt 2024

Ajax heeft de spanning teruggebracht in de Azerion Vrouwen Eredivisie door zondag met maar liefst 0-3 te winnen bij FC Twente. De Amsterdammers verkleinden door de zege het gat met de koploper tot zes punten en mogen daardoor nog hopen op een prolongatie van de landstitel.

FC Twente had zondag voldoende kansen, maar slaagde er maar niet in om doel te treffen. De Amsterdammers waren effectiever. Romée Leuchter opende de score na een pass van Isa Kardinaal. Daarna breidde de ploeg de score uit dankzij goals van Nadine Noordam en Jonna van de Velde.

De Amsterdammers bezorgden FC Twente daarmee het eerste puntverlies van dit seizoen. De Tukkers houden echter alles nog in eigen hand. De ploeg moet in de laatste zes wedstrijden nog minstens twee keer een misstap maken om de landstitel te verspelen.

Gelijkwaardige duels

Naast de topper stonden er dit weekend, op basis van de ranglijst, enkel gelijkwaardige duels op het programma. Zo vergrootte nummer drie PSV de voorsprong op directe concurrent Fortuna Sittard tot zes punten. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis met 3-0 dankzij goals van Indiah Paige-Riley, Nina Nijstad en Joëlle Smits (strafschop).

PSV verstevigde de derde plaats door een ruime zege op Fortuna Sittard.

ADO Den Haag behield de vijfde plaats door op bezoek bij PEC Zwolle met 0-0 gelijk te spelen. Toch heerste er na afloop weinig tevredenheid, omdat de ploeg de beste kansen had gekregen. De voorsprong op nummer zes PEC Zwolle blijft hierdoor één punt.

Ook AZ en FC Utrecht hielden elkaar zonder doelpunten in evenwicht na een vooral fysieke strijd. Senne van de Velde kreeg names FC Utrecht de grootste kans, terwijl Febie Copier er niet in slaagde om PEC Zwolle de winst te bezorgen.

Feyenoord klimt op

Feyenoord klom van de negende naar de achtste plaats door thuis met 2-1 te winnen van stadsgenoot Excelsior. Jada Conijnenburg zorgde voor een vroege voorsprong waarna Romeé van de Lavoir de marge verdubbelde. De treffer van Rachel Kleine, vlak voor tijd, mocht niet meer baten.

Onderin sloeg Telstar de aanval van sc Heerenveen af. De ploeg uit Velsen won met 2-1 van de hekkensluiter. Isa Gomez maakte beide goals voor Telstar. Dewi Snippe maakte de enige Friese treffer.

Bekijk hier de stand.