Ajax blijft in het spoor van FC Twente

Ajax blijft in het spoor van FC Twente

Ajax blijft in het spoor van FC Twente

27 mrt 2023

Ajax heeft zondag via een 5-0 zege op vv Alkmaar de achterstand op FC Twente teruggebracht naar twee punten. De koploper kwam zelf niet in actie. Feyenoord boekte in speelronde 18 van de Azerion Vrouwen Eredivisie de eerste overwinning onder coach Jessica Torny. Het sterke ADO Den Haag werd met 1-0 verslagen. PSV en Fortuna Sittard wonnen ook en deden goede zaken in de felle strijd om plek drie. 

Ajax had dit seizoen al een paar keer moeite om het krachtsverschil tegen laaggeplaatste ploegen uit te drukken in doelpunten. Om die reden heeft concurrent FC Twente ook een veel beter doelsaldo. Dat is uiteindelijk beslissend als beide titelpretendenten gelijk in punten eindigen. Ook tegen vv Alkmaar werd de ban pas in de 34ste minuut gebroken door Lisa Doorn. Na rust liep Ajax makkelijk uit naar 5-0. 

Esmee de Graaf (links) viert een goal met Amber Verspaget.

Dure punten

Achter de top twee zijn Fortuna Sittard, ADO Den Haag en PSV in een felle strijd om plek drie verwikkeld. ADO Den Haag liet vrijdagavond drie dure punten liggen op Varkenoord. Esmee de Graaf kroonde zich in de slotfase tot matchwinner voor Feyenoord in een duel dat eigenlijk geen winnaar verdiende. Feyenoord boekte de eerste zege onder leiding van Jessica Torny, die het roer na de winterstop overnam in Rotterdam. 

Esmee Brugts leidde PSV met een hattrick naar een 6-1 zege op Telstar.

Hattrick

PSV en Fortuna Sittard profiteerden van de misstap van ADO Den Haag. PSV vertoont al weken een stijgende vorm en stuurde Telstar met een 6-1 nederlaag terug naar Velsen. Esmee Brugts was zeer trefzeker. Met een hattrick vergrootte de international haar totaal van twee naar vijf doelpunten. Voor invalster Fleur Stoit werd het een avond om nooit te vergeten. Zij maakte haar eerste goal in de eredivisie.

Moeizaam

Fortuna Sittard hield tegen Excelsior de drie punten in eigen huis. Maar dat ging tegen de nummer laatst moeizamer dan op voorhand was gedacht. Kristina Erman maakte een kwartier voor tijd de bevrijdende 2-1. Topscorer Tesse Wullaert vergrootte in de slotseconde de voorsprong naar 3-1. Het was al weer het dertiende doelpunt van het seizoen van de Belgische international.

Danique Noordman schoot PEC Zwolle op fraaie wijze naar een 2-0 voorsprong.

Linkerrijtje

PEC Zwolle blijft het goed doen na de winterstop. De jonge talentvolle ploeg van Olivier Amelink bond vrijdagavond naaste belager sc Heerenveen aan de zegekar. Evi Maatman opende de score met haar vierde goal in de laatste vier wedstrijden. Danique Noordman besliste het duel in de tweede helft. Na een fraaie actie krulde ze de bal met een mooi schot in de verre hoek. PEC Zwolle lonkt nadrukkelijk naar het linkerrijtje met evenveel verliespunten als nummer zes Feyenoord. 

Ga naar de samenvattingen van de duels in speelronde 18.