Ajax aan kop na ruime zege op VV Alkmaar

Ajax aan kop na ruime zege op VV Alkmaar

Ajax aan kop na ruime zege op VV Alkmaar

31 okt 2022

Na Feyenoord en FC Twente is Ajax de derde koploper in het nog prille seizoen van de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Amsterdammers vertrokken zondag met een 1-6 zege uit Alkmaar. Ook FC Twente, dat een wedstrijd minder in actie kwam, heeft nog geen punten gemorst. Uit tegen ADO Den Haag volstond een goal van Elena Dhont. 

Hattrick

Ajax dendert door in de Azerion Vrouwen Eredivisie en is na zes speelrondes de trotse lijstaanvoerder. Ondanks de zware midweekse Champions League-duels tegen Arsenal die in het weekend nog wel eens tot puntverlies kunnen leiden, is Ajax nog steeds ongeslagen. De wedstrijd tegen VV Alkmaar in speelronde zes was voor rust al beslist en dat dankte Ajax vooral aan Quinty Sabajo met een onvervalste hattrick. Spits Romée Leuchter voegde ook nog twee goals toe aan haar totaal, voordat Judith Roosjen namens vv Alkmaar de eer redde. Sherida Spitse bepaalde de eindstand in de blessuretijd op 1-6. 

Elena Dhont kroonde zich tot matchwinner tijdens ADO Den Haag – FC Twente.

Belgische internationals

Ook FC Twente is nog zonder puntverlies, maar heeft een duel minder gespeeld. Uit tegen ADO Den Haag had FC Twente het traditiegetrouw lastig, maar een vroege goal van de Belgische international Elena Dhont was voldoende voor de 0-1 zege in de Hofstad. 

Een andere Belgische international – Tessa Wullaert – neemt Fortuna Sittard bij de hand. De aanvoerder was zelf een keer trefzeker in de eclatante 5-1 zege op sc Heerenveen. Fortuna Sittard maakt de ambities inmiddels volledig waar. Op een stroeve start met twee nederlagen, volgden nu al vier overwinningen op rij. De ploeg van Roger Reijners heeft de laatste plaats ver achter zich gelaten en is opgestoomd naar de vierde plek.  

Tessa Wullaert neemt Fortuna Sittard bij de hand.

Eerste punt

Telstar – de tweede debutant dit seizoen – kon het eerste punt vieren. Acht minuten voor tijd scoorde Dominique Bruinenberg de gelijkmaker op Woudestein tegen Excelsior: 2-2. Chelly Drost kreeg daarna nog een rode kaart, maar Telstar hield stand en deed de laatste plaats over aan VV Alkmaar. 

Dominique Bruinenberg bezorgde Telstar het eerste punt met de late gelijkmaker tegen Excelsior.

PSV sloot een mindere fase af met een 4-0 zege op PEC Zwolle. Inessa Kaagman had met twee treffers een belangrijk aandeel in de score. De andere goals kwamen van de voet van Esmee Brugts en Joëlle Smits, de laatste uit een penalty.  

Kijk hier de samenvattingen van speelronde zes terug

Ga naar de stand in de Azerion Vrouwen Eredivisie