ADO Den Haag verrast met ruime zege in Sittard

ADO Den Haag verrast met ruime zege in Sittard

ADO Den Haag verrast met ruime zege in Sittard

5 feb 2024

ADO Den Haag heeft zondag een net zo knappe als verrassende overwinning geboekt bij Fortuna Sittard. De ploeg van Stephan Vos en Alex Scholte zegevierde met maar liefst 0-4.

Fortuna Sittard had vorige week Ajax nog op een gelijkspel gehouden, maar tegen de Hagenaars was het elftal niet opgewassen. Lobke Loonen zorgde voor een vroege voorsprong, waarna Bo Vonk en Daniëlle Noordermeer nog voor rust de marge vergrootten tot drie. Gina Viehoff besliste in de tweede helft met een fraaie solo de wedstrijd.

Dankzij de ruime overwinning heeft ADO Den Haag de aansluiting met de subtop weer gevonden. Fortuna Sittard liet de kans onbenut om de derde plaats van PSV over te nemen. De Eindhovenaren wonnen vrijdag al met 3-1 van PEC Zwolle. Joëlle Smits maakte twee treffers voor de thuisploeg.

Joëlle Smits juicht na haar treffer.

FC Twente nog zonder puntverlies

FC Twente maakte ook in zijn veertiende wedstrijd geen fout. In eigen huis won de koploper met 5-2 van Excelsior. Binnen een half uur stond FC Twente al met 4-0 voor. Daarna nam de ploeg, die drie competitiewedstrijden speelde in een week, wat gas terug.

Vrijdag had achtervolger Ajax al op soortgelijke wijze met 2-5 bij Telstar gewonnen. De Amsterdammers stonden bij rust al met 0-4 voor. Na rust bracht de thuisploeg met twee treffers de spanning nog een beetje terug, waarna Bente Jansen de vijfde goal voor Ajax maakte.

Feyenoord won zondag met 1-2 bij AZ. De Rotterdammers klommen daardoor naar de achtste plaats op de ranglijst en staan nog maar één punt achter de Alkmaarders op de ranglijst. Hekkensluiter SC Heerenveen pakte weer een punt mee door een 0-0 gelijkspel tegen FC Utrecht.

Bekijk hier de stand.