ADO Den Haag haalt uit tegen Feyenoord en helpt PSV in het zadel

ADO Den Haag haalt uit tegen Feyenoord en helpt PSV in het zadel

ADO Den Haag haalt uit tegen Feyenoord en helpt PSV in het zadel

2 mei 2022

ADO Den Haag heeft zondag Feyenoord in eigen huis flink pijn gedaan. De Hagenaars wonnen niet alleen met grote cijfers (0-5), maar deelden ook een gevoelige tik uit aan de Rotterdammers in de strijd om plek drie.

Met een onderlinge confrontatie in het vooruitzicht en een voorsprong van slechts één punt van PSV op Feyenoord leek de strijd om de derde plaats af te stevenen op een mooie ontknoping. Door de overwinning van ADO Den Haag lijken de Rotterdammers nu af te haken.

Sterker nog, de ploeg van Danny Mulder moet nu aan de bak om de vierde plaats te verdedigen. ADO Den Haag staat op slechts twee punten achterstand.

Kirsten van de Westeringh maakte twee treffers in Rotterdam. Nikki IJzerman, Jaimy Ravensbergen en Jannette van Belen completeerden de doelpuntenproductie.

Bovenaan

Bovenaan de ranglijst veranderde er vrijdag niets. Koploper FC Twente won met maar liefst 7-0 van VV Alkmaar, onder anderen dankzij twee treffers van Fenna Kalma en Caitlin Dijkstra.

Ajax blijft op drie punten achterstand na een 0-2 zege bij SC Heerenveen. Romée Leuchter en Stefanie van der Gragt waren trefzeker.

Nummer drie PSV won met dezelfde cijfers bij PEC Zwolle. Melanie Bross scoorde twee maal.

Bekijk hier de stand.