Ajax alleen aan kop na winst in topper

4 okt 2020

Na drie speelronden in de Vrouwen Eredivisie is Ajax als enige nog zonder puntverlies. De topper tegen PSV werd met 2-0 gewonnen door de Amsterdammers, door doelpunten van Van der Gragt en Lewerissa.

Voor rust was Ajax de dominante partij en dat resulteerde al in de achtste minuut in de openingstreffer. Voor de derde wedstrijd op rij was het Stefanie van der Gragt die trefzeker was; de verdediger kopte raak uit een hoekschop.

In de tweede helft nam PSV het initiatief over en dat resulteerde in een aantal kansen voor de Eindhovenaren. Simon had de grootste kans, maar kwam niet tot scoren.

Aan de andere kant werd er wel gescoord; na een fraaie actie van Dijkstra bediende Grant de ingevallen Lewerissa, die overtuigend de 2-0 tegen de netten schoot. Dat was tevens de eindstand, waardoor Ajax de derde overwinning uit even zoveel wedstrijden mocht bijschrijven.