Vrouwen Eredivisie: ‘Heel blij dat de bal weer gaat rollen’

Vrouwen Eredivisie: ‘Heel blij dat de bal weer gaat rollen’

Vrouwen Eredivisie: ‘Heel blij dat de bal weer gaat rollen’

28 okt 2020

De Vrouwen Eredivisie wordt vrijdag 30 oktober hervat met FC Twente – sc Heerenveen, PEC Zwolle – Ajax en ADO Den Haag – VV Alkmaar. Zondag 1 november staat Excelsior – PSV op het programma. Nadat de overheid de Vrouwen Eredivisie toestemming verleende om door te voetballen, zijn de coronaprotocollen en -maatregelen de afgelopen twee weken aangescherpt tot het niveau van die van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie.

“Sinds we twee weken geleden groen licht kregen van de minister om ook door te mogen gaan met de Vrouwen Eredivisie, hebben we alles op alles gezet om alle processen verder coronaproof te maken”, aldus Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal bij de KNVB. “Dit vraagt veel van de clubs en de KNVB, maar we hebben altijd de overtuiging gehad dat we dit voor elkaar zouden krijgen. We zijn heel blij dat de bal nu weer gaat rollen op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal in Nederland.”

Uitzondering

In eerste instantie maakte de overheid alleen voor de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie een uitzondering om door te voetballen, omdat ze bekend waren met de strenge voorzorgsmaatregelen die gelden voor deze competities. Toen de Vrouwen Eredivisie ter sprake kwam in de Tweede Kamer, is ook hier een uitzondering voor gemaakt door minister Van Ark (VWS). Voorwaarde was wel dat de coronaprotocollen en -maatregelen voor de Vrouwen Eredivisie verder zouden worden aangescherpt.

Omdat er na deze aankondiging slechts twee dagen waren tot het eerstvolgende speelweekend, moest speelronde 5 worden verzet. Om de Vrouwen Eredivisie na de interlands van de OranjeLeeuwinnen zo snel mogelijk weer te kunnen hervatten, is de speelronde van de Eredivisie Cup die gepland stond voor 30 oktober verplaatst. Het wedstrijdschema voor speelronde vijf ziet er als volgt uit:

Programma Vrouwen Eredivisie speelronde 5

Vrijdag 30 oktober

FC Twente – sc Heerenveen 19:30 uur

PEC Zwolle – Ajax 19:30 uur

ADO Den Haag – vv Alkmaar 19:30 uur

Zondag 1 november

Excelsior – PSV 12.15 uur Live op FOX Sports