Talkshow: Nadine Noordam maakt zich geen zorgen over vorm Ajax

Talkshow: Nadine Noordam maakt zich geen zorgen over vorm Ajax

Talkshow: Nadine Noordam maakt zich geen zorgen over vorm Ajax

30 sep 2021

Een volle bak bij een fonkelnieuwe aflevering van de leukste vrouwenvoetbaltalkshow van Nederland. Excelsior-speelster Anne Bhagerath, voormalig landskampioen en nu ADO Vrouwen-bestuurslid Lucienne Reichardt en NOS-commentator Frank Wielaard schuiven aan bij Marleen om te praten over het afgelopen voetbalweekend in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Marleen van Oortmarssen

Kijk Pure Energie Vrouwen de Talkshow hier terug.

Het was weer een historisch weekend in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. “Maar dat is het al snel als een club als Feyenoord voor het eerste meedoet, zegt Frank Wielaard. Na het eerste doelpunt, het eerste punt, de eerste thuiswedstrijd volgde nu de eerste zege van Feyenoord, bij VV Alkmaar. En komend weekend volgt de eerste Klassieker tegen Ajax, in de maand dat het precies honderd jaar geleden is dat de mannen van Ajax en Feyenoord voor het eerst tegen elkaar speelden. 

Genieten van publiek

Anne Bhagerath kijkt niet met een schuin oog naar de club op de linker Maasoever. “Ik ben met Excelsior bezig, maar het is natuurlijk wel hartstikke goed dat Feyenoord erbij is gekomen. Het leeft. Er komen veel fans, ook bij uitwedstrijden. Het is sowieso heerlijk om weer voor publiek te spelen. Laastst bij de gelijkmaker tegen PSV gingen de supporters uit hun dak. Dat hebben we wel gemist.”

Anne Bhagerath schermt de bal af tegen ADO Den Haag.

Topper

De belangrijkste wedstrijd van het weekend was natuurlijk PSV – FC Twente. PSV won met 2-1, maar de topper viel tegen. “Ik vond PSV eigenlijk een beetje laf spelen”, zegt Lucienne Reichardt.  “Sari (van Veenendaal, red.) had veel te doen. Dat deed ze goed.” Beide ploegen hadden de verwachtingen vooraf al getemperd. FC Twente vanwege het drukke Champions League-programma en het gemis van aanvoerder Renate Janssen. Frank Wielaard heeft daar wel begrip voor. “Bij de topploegen sluiten sommige spelers zich vanwege de Olympische Spelen laat en dan word je gedwongen om de voorbereiding door te trekken naar de competitie.”

Desiree van Lunteren (midden) bracht PSV via een penalty op gelijke hoogte tegen FC Twente.

Genoeg kansen

Ook de derde topclub, Ajax, kan nog niet bekoren. sc Heerenveen werd nipt met 2-1 verslagen. Wielaard: “Als je kijkt naar de budgetten en de spelers dan zit er veel meer in.” Nadine Noordam is een van de nieuwelingen bij Ajax. Ze komt dit seizoen over van ADO Den Haag. “We maken ons geen zorgen”, vertelt ze in de rubriek ‘ Wie heb ik aan de lijn-lijn’. “We creëren genoeg kansen.” De overstap bevalt haar goed. “Ik kan me nu full-time op sporten richten en stappen maken. Ik ben blij dat ik zoveel speel.”

“Noordam is een speler die wij nu missen”, zegt Lucienne Reichardt. ADO Den Haag verloor met 3-0 van de verrassende koploper PEC Zwolle. “We kregen best wel kansen, maar we missen ook een killer voorin. PEC Zwolle deed dat heel goed.”

Twentse roots

Anne Bhagerath ging vorig seizoen van FC Twente naar Excelsior. “Bij FC Twente kwam ik te weinig aan spelen toe”, verklaart ze haar stap. Excelsior pakte dit seizoen nog maar een punt maar wel van PSV. “Dat is ook een van onze doelen: punten pakken van de Top-3.” Komend weekend kan dat weer gebeuren tegen FC Twente. Bhagerath keert dan terug naar de plek waar ze voor het eerst serieus aan voetbal ging denken. Ze kijkt er naar uit. “Ik woon vlakbij. Er zal veel familie komen. Voor wie die zullen juichen? Voor mij natuurlijk!” 

Leukste amateurclub van Nederland

Een vast onderdeel van de show is de zoektocht naar de leukste amateurclub van Nederland voor meisjesvoetbal. Dit keer hield Anouk Hoogendijk een warm pleidooi voor Saestum uit Zeist waar vooral de bittergarnituur niet te versmaden is. Maar vind jij dat jouw club de allertofste is, vertel dan in een filmpje van maximaal 1 minuut waarom en stuur dat filmpje naar talkshow@knvb.nl

Win een gesigneerd shirt van Esmee Brugts

Wil jij kans maken op het gesigneerde shirt van Esmee Brugts? Abonneer je dan op deze talkshow via YouTube of je favoriete podcast app en laat een leuke reactie achter, bijvoorbeeld op het Instagram-kanaal @pureenergie_eredivisievrouwen, onder deze aflevering op YouTube of als recensie in Apple Podcasts.