Speelster van de Week: Kayleigh van Dooren

2 nov 2020

De Vrouwen Eredivisie werd afgelopen weekend, na drie weken zonder wedstrijd, hervat. PSV kwam sterk voor de dag en boekte een 6-0 overwinning op Excelsior. Blikvanger bij de Eindhovenaren was Kayleigh van Dooren. Zij was goed voor drie doelpunten en een assist. Het levert haar de titel ‘Speelster van de Week’ op.

Wedstrijden tegen Excelsior en Van Dooren, het is voor PSV een gelukkige combinatie. Zowel vorig seizoen (9-1) als in deze jaargang schoot de middenvelder drie keer raak tegen de Rotterdammers. Dat geldt overigens ook voor Joëlle Smits. Zaterdag nam zij voor rust de eerste drie doelpunten voor haar rekening, in de tweede helft mocht Van Dooren drie keer juichen.

Van Dooren is bezig aan haar derde seizoen bij PSV. In die jaren heeft de 21-jarige Brabantse zich ontpopt tot een middenvelder die geregeld haar doelpunten meepikt. Toch waren de treffers tegen Excelsior voor Van Dooren pas haar eerste doelpunten dit seizoen.

‘PSV altijd mijn club’

Van Dooren groeide op onder de rook van Eindhoven. Ze begon op 5-jarige leeftijd met voetballen bij RKVVO in Veldhoven. Ze viel op als aanvallende middenvelder, waarna ze op 15-jarige leeftijd de overstap maakte naar het Centrum voor Talentontwikkeling (CTO) in Eindhoven. Een paar jaar later tekende ze een contract bij PSV. Daarmee kwam er een droom uit voor Van Dooren. “Het is voor mij een erg bijzondere overstap, omdat ik uit Veldhoven kom en PSV altijd al mijn club is geweest”, zei ze destijds.

Dit seizoen wordt Van Dooren door trainer Sander Luiten geregeld in een iets meer verdedigende rol gebruikt, maar tegen Excelsior stond ze weer eens als aanvallende middenvelder opgesteld. Daardoor dook ze geregeld op in de zestien van de tegenstander. Bij haar eerste treffer schoof ze de bal vanaf de punt van het vijfmetergebied onder de Rotterdamse-goalie door, daarna verschalkte ze de doelman met een overtuigend schot vanaf de rand van de zestien.

Afmaker en aangever

Bij haar derde doelpunt stond Van Dooren andermaal op de juiste plaats. Nadia Coolen bereikte namens PSV de achterlijn en gaf de bal laag voor, waarna Van Dooren de bal zo binnen kon lopen. Overigens onderscheidde de Veldhovense zich niet alleen als doelpuntenmaker, maar ook als aangever. In de eerste helft verzorgde ze met een bekeken steekpass de assist bij de 0-2 van Joëlle Smits. Daarmee was de wedstrijd tegen Excelsior toch ook de wedstrijd van Kayleigh van Dooren. De vraag na afloop was alleen welke van de twee hattrickmakers de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen, Smits of Van Dooren? “Gelukkig waren er meer wedstrijdballen, we mochten kiezen. We nemen dus allebei een bal mee naar huis”, sprak Van Dooren met een grote glimlach tegenover FOX Sports.