Speelronde 8: Ajax op bezoek bij koploper PEC Zwolle

Speelronde 8: Ajax op bezoek bij koploper PEC Zwolle

Speelronde 8: Ajax op bezoek bij koploper PEC Zwolle

29 okt 2021

In speelronde acht van Pure Energie Eredivisie Vrouwen wacht Ajax zondagmiddag de lastige uitwedstrijd bij de verrassende koploper PEC Zwolle. Op dezelfde dag  spelen Excelsior en Feyenoord hun eerste stadsderby in Rotterdam-Oost en krijgt PSV bezoek van vv Alkmaar. De aftrap van speelronde acht is op vrijdagavond met FC Twente – Heerenveen.

PEC Zwolle is een frisse ploeg met veel jonge talenten die de afgelopen week ook weer actief waren in de nationale jeugdteams van Jong OranjeLeeuwinnen en Onder 19. De koploper van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen won dit seizoen al van FC Twente en Feyenoord, maar zoals je vaker ziet bij onervaren teams volgde in de vorige speelronde onverwacht een nederlaag bij vv Alkmaar. 

Ana Nassette is een van de talenten van PEC Zwolle.

Stroef

Zondag komt Ajax op bezoek in het MAC3PARK -stadion in Zwolle. De titelfavoriet draait tot dusver een stroef seizoen en zal zich niet weer willen laten verrassen zoals bijvoorbeeld in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Ajax staat nu ‘slechts’ op een vierde plaats, maar het puntenverlies heeft tot nu toe geen al te grote consequenties omdat ook de traditionele concurrenten PSV en FC Twente in de openingsfase van het seizoen regelmatig een steekje laten vallen. Alledrie volgen ze PEC Zwolle met tien punten uit zes wedstrijden. 

Daartussen heeft nieuwkomer Feyenoord zich heel knap op plek twee genesteld. Vooral dankzij twee aansprekende overwinningen op Ajax en PSV thuis op Varkenoord. De ploeg uit Rotterdam – Zuid steekt zondag net als de mannen de Maas over. De mannen slaan af naar West voor het duel met Sparta. De vrouwen trekken naar het Van Dongen & De Roo – stadion in Oost voor de allereerste stadsderby tegen Excelsior. 

Angela Versluis (links) viert haar goal tegen PSV.

Spectaculair

Excelsior staat onderaan en krijgt veel goals tegen, gemiddeld ruim vier per wedstrijd. Toch herpakte de ploeg uit Kralingen zich in de vorige speelronde met een knap punt bij sc Heerenveen. Eerder dit seizoen bewees Excelsior ook al dat het boven zichzelf kan uitstijgen. Tegen PSV werd het in een spectaculair duel 3-3. 

FC Twente en PSV zullen dit weekend alleen genoegen nemen met drie punten. FC Twente ontvangt nummer zeven sc Heerenveen. PSV krijgt vv Alkmaar op bezoek. De nummer acht in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen verraste in speelronde zeven met een zege op PEC Zwolle. Als FC Twente vrijdag wint, dan neem het in ieder geval de koppositie over.

Ga naar het volledige programma van speelronde acht.