Speelronde 7: Feyenoord ontvangt topclub PSV

Speelronde 7: Feyenoord ontvangt topclub PSV

Speelronde 7: Feyenoord ontvangt topclub PSV

15 okt 2021

De meest in het oog springende wedstrijd van speelronde 7 is Feyenoord – PSV. De nummer twee van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen op bezoek bij de nummer vijf. Sportpark Varkenoord zal zondag weer vollopen. Koploper PEC Zwolle speelt vrijdag uit tegen vv Alkmaar.

“Het Feyenoordlogo schept meteen verwachtingen”, zei aanvoerder Annouk Boshuizen afgelopen week in de populaire Feyenoord podcast ‘Kein Geloel’. En tot nu toe wordt aan die verwachtingen meer dan voldaan in Rotterdam-Zuid. Het eerste vrouwenelftal van Feyenoord leeft enorm. De ploeg trekt veel publiek, ook bij uitwedstrijden reizen er veel supporters mee. Hoogtepunt in dit nog prille seizoen was de met 4-1 gewonnen Klassieker tegen Ajax voor bijna 3.000 toeschouwers.

PSV viert een van de vier goals tegen sc Heerenveen.

Wilskracht

Voor alles is een eerste keer dit seizoen, dus ook de eerste nederlaag. Vorige week was koploper PEC Zwolle in eigen huis met 2-1 te sterk. Feyenoord staat nu vijfde in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen met acht punten uit vijf wedstrijden. Dat zijn er slecht twee minder dan nummer twee PSV dat komend weekend op bezoek komt op Sportpark Varkenoord. 

Bij PSV hebben ze natuurlijk de beelden gezien van de Klassieker. Feyenoord is geen titelkandidaat maar kan het met een enorme teamgeest en wilskracht elke topclub moeilijk maken. PSV draait dit seizoen wisselvallig. Twee knappe overwinningen op FC Twente en PEC Zwolle worden afgewisseld met een 3-3 gelijkspel tegen Excelsior en een 1-0 nederlaag bij ADO Den Haag.

Jeva Walk scoorde de beslissende goal in de kraker tegen Feyenoord.

‘Boost’

PEC Zwolle is de verrassende koploper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De resultaten van de Zwolse speelsters geven vrouwenvoetbal in Zwolle een enorme boost. De gewonnen kraker tegen Feyenoord trok vorige week liefst 1300 toeschouwers. PEC Zwolle gaat vrijdag op bezoek bij nummer voorlaatst vv Alkmaar dat van een getergd Ajax vijf goals om de oren kreeg.

Excelsior bezet de laatste plaats in de stand en zal zich moeten herpakken. Op de 7-1 nederlaag bij FC Twente volgde een thuis een 0-5 oorwassing van ADO Den Haag. De ploeg uit Rotterdam reist vrijdag af naar sc Heerenveen, dat zal moeten winnen om de aansluiting te behouden met de middenmoot. 

Jaimy Ravensbergen scoorde twee keer tegen Excelsior en is opgeroepen voor de selectie van Jong OranjeLeeuwinnen.

Flow

ADO Den Haag zit na een moeizame start in een flow. Op de knappe 1-0 zege op PSV volgde een 5-0 overwinning bij Excelsior. Jaimy Ravensbergen scoorde twee keer en zag haar goede vorm beloond met een oproep voor Jong OranjeLeeuwinnen. Zondag komt in Den Haag FC Twente op bezoek. De regerend landskampioen verloor al twee keer in dit nog prille seizoen en kan zich eigenlijk geen misstap veroorloven. 

Ga hier naar het volledig programma