Speelronde 24: ADO kan strijd bovenin opnieuw frustreren

Speelronde 24: ADO kan strijd bovenin opnieuw frustreren

Speelronde 24: ADO kan strijd bovenin opnieuw frustreren

29 apr 2022

Door een 2-2 gelijkspel tegen PEC Zwolle raakte Feyenoord vorige week de derde plek in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen kwijt. Terwijl PSV, Ajax en FC Twente het in speelronde 24 tegen lager ingeschaalde teams opnemen, staat voor de Rotterdammers opnieuw een stevige uitdaging op het programma: de ontmoeting met directe concurrent ADO Den Haag.

Door wisselende prestaties in de afgelopen periode blijft de strijd tussen PSV en Feyenoord om plek drie onverminderd spannend. Het verschil bedraagt na speelronde 23 slechts één punt in het voordeel van de Eindhovenaren. Met het einde van de competitie in zicht zit er voor beide ploegen maar één ding op: geen steekjes laten vallen. Belangrijk detail is daarbij dat PSV en Feyenoord volgende week zondag tegenover elkaar staan in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Plek lager

Nummer vier Feyenoord neemt het dit weekend eerst op tegen ADO Den Haag, dat een plek lager staat op de ranglijst. PSV treft PEC Zwolle; uitgerekend de ploeg die Feyenoord in de vorige speelronde pijn deed met een 2-2 gelijkspel. Koploper FC Twente ontvangt VV Alkmaar, terwijl nummer twee Ajax op bezoek gaat bij sc Heerenveen.

ADO heeft zich de afgelopen weken getoond als een niet te onderschatten tegenstander. Inclsief het bekertoernooi verloor de ploeg slechts één van de laatste acht duels. Daar zaten onder meer een 1-0 zege op PSV en een 1-1 gelijkspel tegen Ajax tussen. Wat dat betreft is het ADO al vaker gelukt om de strijd om de bovenste plekken te frustreren.

Celainy Obispo (l) van Feyenoord en ADO’s Liz Rijsbergen in een duel om de bal.

Dertig punten

De teller voor het team van trainer Sjaak Polak staat inmiddels op dertig punten uit twintig wedstrijden. Dat zijn vijf punten minder dan Feyenoord en zes minder dan PSV. De wereld kan er iets anders uit zien als er dit weekend gewonnen wordt in het Zuid-Hollandse onderonsje.

Als ADO nog aan een stunt – lees: de vierde plek – wil ruiken, dan zal PEC zich wel moeten vastbijten in PSV. Vorige week kwam laatstgenoemde ploeg goed weg tegen VV Alkmaar. In Alkmaar werd het 2-3, nadat de thuisclub op een 2-0 voorsprong was gekomen.

Gelijke spelen

Gezien de eerdere twee confrontaties tussen Feyenoord en ADO ligt het voor de hand dat het erom gaat spannen. Op 19 november 2021 werd het 1-1 toen Feyenoorder Annouk Boshuizen in de tweede helft een goal van Liz Rijsbergen voor rust ongedaan maakte. In de eerste speelronde van het seizoen, op 29 augustus 2021, eindigde de ontmoeting eveneens in 1-1. Sophie Cobussen opende toen al na vijftien minuten de score namens Feyenoord. Kirsten van de Westeringh bepaalde na een half uur spelen de eindstand.

Voor Feyenoord staan er naast ADO en PSV nog twee teams te wachten: Ajax en sc Heerenveen. PSV moet de krachten naast met PEC Zwolle en Feyenoord ook nog meten met FC Twente en Excelsior. Kortom, een spannende strijd die in deze speelronde 24 een eerste vervolg krijgt.

Programma

Ga naar het volledige programma van speelronde 24.

Bekijk hier de samenvattingen van eerder gespeelde wedstrijden.