Speelronde 17: Super weekend met twee toppers

Speelronde 17: Super weekend met twee toppers

Speelronde 17: Super weekend met twee toppers

4 feb 2022

De Pure Energie Eredivisie Vrouwen staat voor een super weekend met twee toppers op het programma. Koploper FC Twente ontvangt vrijdag Feyenoord. Zondag in Eindhoven is het PSV-Ajax. Dure punten in het geding die bepalen wie bijblijft of afhaakt in de titlerace.

FC Twente kan met een goed gevoel terugkijken op vorig weekend. Concurrent PSV werd overtuigend met 3-1 verslagen. En omdat Ajax niet in actie de ploeg van scheidend trainer De Pauw de koppositie over in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Vrijdagavond komt nummer vier Feyenoord op bezoek. De nieuwkomer won met de inmiddels bekende hartstocht de eerste wedstrijd na de winterstop met 2-1 van vv Alkmaar en bleef zo in het spoor van de top drie. 

Jacintha Weimar is de minst gepasseerde keeper van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Scoren vs. tegenhouden

Het wordt een duel tussen de meest scorende ploeg – FC Twente en de club die de minste tegendoelpunten krijgt. Fenna Kalma scoorde in haar eentje al vaker dan Feyenoord totaal – 22 goals voor de doelpuntenmachine van FC Twente versus 19 goals voor de Rotterdamse ploeg. Dat zegt veel maar ook weer niet alles, want op Varkenoord hield Feyenoord de regerend landskampioen knap op 0-0. 

Getergd

Ajax is de ploeg met de minste verliespunten in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Zondag wacht in Eindhoven de topper tegen een getergd PSV. Getergd om twee redenen: eerder dit seizoen werd PSV op Sportpark de Toekomst met 5-1 weggevaagd. En de Eindhovense ploeg zal zich ook willen revancheren voor het magere optreden tegen FC Twente vorige week. Ajax kwam niet in actie tegen sc Heerenveen vanwege een corona-uitbraak bij beide teams.

Roos van de Veen stijlvol in actie.

‘De kleintjes’

De besmettingen zijn inmiddels onder controle. De Friezen reizen vrijdag naar de Hofstad voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Dit zijn de gevaarlijke wedstrijden voor ADO Den Haag, dat heel goed presteert tegen topploegen, maar het tegen de ‘kleintjes’ laat liggen. sc Heerenveen zal daarom goed naar PEC Zwolle hebben gekeken dat de ploeg van Sjaak Polak de eerste thuisnederlaag toebracht.

vv Alkmaar-aanvoerder Emmeke Henschen

Hotel

vv Alkmaar had een hotel kunnen boeken in Rotterdam. Na Rotterdam-Zuid rijdt de buschauffeur nu naar de andere oever van de Maas en zet de ploeg af bij het Excelsior-terrein in Kralingen. Tegen Feyenoord leek vv Alkmaar een punt mee naar huis te nemen, maar een mooi aangesneden vrije trap van Romée de Lavoir zeilde tot verrassing van alles en iedereen bij de verste paal in de goal. Excelsior won pas een keer dit seizoen, thuis van PEC Zwolle. Om van de laatste plaats af te komen is een zege op vv Alkmaar een must. Dan moeten de spelers niet teveel aan de uitwedstrijd denken: in Alkmaar werd dik verloren: 5-1.

Ga naar het volledige programma van speelronde 17. 

Bekijk hier de samenvattingen van de wedstrijden van vorige week en eerder.