Recordinternational Spitse terug in de Vrouwen Eredivisie bij Ajax

Recordinternational Spitse terug in de Vrouwen Eredivisie bij Ajax

Recordinternational Spitse terug in de Vrouwen Eredivisie bij Ajax

20 nov 2020

Sherida Spitse keert terug in de Vrouwen Eredivisie. Vanaf 1 januari is de recordinternational te bewonderen in het shirt van Ajax. Ze heeft getekend tot en met de zomer van 2022.

Spitse komt over van het Noorse Valerenga waar ze na een aantal jaren in het buitenland niet meer honderd procent gelukkig was. Toen Ajax informeerde was de keuze dan ook snel gemaakt, zegt Spitse op de website van de club. “Ik ben zelf altijd fan van Ajax geweest. Om dan nu zelf het shirt te gaan dragen, is hartstikke mooi.”

Debuut

De vice-aanvoerder van het Nederlands vrouwenelftal debuteerde in 2007 bij de start van de Eredivisie voor Heerenveen. Daarna maakte ze de stap naar FC Twente en vervolgens naar Noorwegen waar Spitse speelde voor Lillestrom en Valerenga. Ze was in 2013 de eerste Nederlandse voetbalster die met een transfersom naar het buitenland vertrok. Met de OranjeLeeuwinnen werd ze in 2017 Europees kampioen en bereikte twee jaar later de WK-finale.

Grote naam

Met de Spitse keert wederom een grote naam terug in de Vrouwen Eredivisie. Ze wordt bij Ajax ploeggenoot van collega-international Stefanie van der Gragt, die afgelopen zomer al terugkeerde naar Nederland. Net als Oranje-captain Sari van Veenendaal en Mandy van den Berg (beiden PSV) en Kika van Es (FC Twente).