Nikita Tromp uitgeroepen tot beste jonge Europese speelster

Nikita Tromp uitgeroepen tot beste jonge Europese speelster

Nikita Tromp uitgeroepen tot beste jonge Europese speelster

16 nov 2021

Nikita Tromp is maandagavond in Barcelona tijdens het European Women’s Soccer Gala uitgeroepen tot de ‘Best Young Player’. De aanvaller laat daarmee onder andere Jule Brand (Hoffenheim), Lauren May Hemp (Manchester City), Haley Bugeja (Sassuolo), Vicki Becho (Olympique Lyon), Svenja Fölmli (Freiburg) en Maya Le Tissier (Brighton) achter zich.

De spits van Ajax en de Jong OranjeLeeuwinnen schrijft met deze prijs geschiedenis. Het is namelijk de eerste keer dat Mundo Deportivo deze prijs uitreikt.

Trots

“Ik ben heel trots om deze award te ontvangen”, vertelde Tromp na afloop van het gala. “Het is een beloning voor al het harde werk. Sinds ik een klein meisje was, is voetbal mijn passie. Nu ben ik negentien jaar oud en sta ik hier in mijn favoriete stad in Europa met deze prijs in mijn handen.”

“Ik bedank iedereen die in mij gelooft: mijn familie, vriendin, mijn management en teamgenoten”, vervolgde Tromp. “En in het bijzonder ook Ajax, voor de kansen die de club mij geeft om een betere voetballer te worden.”