Eredivisie vrouwen begint aan spannende tweede seizoenshelft

Eredivisie vrouwen begint aan spannende tweede seizoenshelft

Eredivisie vrouwen begint aan spannende tweede seizoenshelft

14 jan 2022

Als de voortekenen niet bedriegen begint de Pure Energie Eredivisie Vrouwen aan een zinderende tweede seizoenshelft. De top drie – Ajax, FC Twente en PSV staat binnen twee punten van elkaar. Daarachter ligt nieuwkomer Feyenoord op de loer, terwijl reuzendoder ADO Den Haag ook nog wel een duit in het zakje zal doen. Komend weekend staan er weer vier wedstrijden op het programma.

Geen enkele club kampt met problemen vanwege coronabesmettingen dus de tweede seizoenshelft kan in alle hevigheid losbarsten. Koploper Ajax kan meteen aan de bak. ADO Den Haag komt op bezoek op Sportpark de Toekomst. De ploeg van Sjaak Polak voetbalt zoals de trainer praat, vol vuur en energie. Dat ondervinden met name de topclubs dit seizoen. FC Twente speelde al twee keer 4-4 tegen ADO Den Haag. PSV moest zelfs alle punten in de Hofstad laten. 

Nikita Tromp in duel met Renate Jansen tijdens de topper FC Twente – Ajax.

Heerlijk toetje

De wedstrijd in Den Haag eindigde in een voor beide ploegen zeldzame 0-0. Ajax zal geen punten willen verliezen in de kampioensstrijd. ADO Den Haag kijkt bij een goed resultaat en twee thuisduels voor de boeg naar de stand in de periode. Een goede klassering kan aan het eind van het seizoen een heerlijk toetje opleveren met deelname aan de Eredivisie Cup.

Doelpuntenmachine

In het oosten van het land staat zondag de Overijsselse derby op het programma tussen PEC Zwolle en FC Twente. PEC Zwolle begon de competitie sterk en was zelfs nog even koploper, maar in de tweede periode zakte de ploeg terug naar de zesde plaats. Vrijdagavond komt doelpuntenmachine FC Twente op bezoek. De regerend landskampioen scoort gemiddeld minimaal vier keer per wedstrijd. Door de ongebreidelde aanvalszucht laat FC Twente achterin wel een steekje vallen. Alleen ADO Den Haag scoorde in twee duels al acht keer tegen FC Twente, waardoor de ploeg Ajax op de ranglijst voor moet laten gaan. 

Nikki Ridder (rechts) kopte tegen PSV in extremis de gelijkmaker binnen.

PSV op vinkentouw

PSV kon de kenners niet echt overtuigen in de eerste seizoenshelft. Na een slechte maand november met onder meer nederlagen tegen Ajax en Feyenoord, richtte de ploeg zich op. Met drie zeges op rij blijft PSV in het spoor van Ajax en FC Twente. Tegenstander Excelsior ging met een kater de winterstop in. FC Twente ging als een wervelwind door Woudestein en de teller stokte pas bij 1-9. Toch kan Excelsior zich vasthouden aan de thuiswedstrijd tegen PSV. In blessuretijd kopte Nikki Ridder toen de gelijkmaker binnen: 3-3.

Zoi van de Ven (sc Heerenveen) in duel met Celainy Obispo (Feyenoord)

Vol op de aanval

vv Alkmaar en sc Heerenveen zullen allebei moeten winnen om aansluiting te krijgen met de middenmoot. Dat kan een interessant duel worden in Alkmaar met twee ploegen die op de aanval gaan spelen. Eerder dit seizoen won sc Heerenveen overtuigend met 3-0. Over twee weken ontmoeten beide clubs elkaar weer in de achtste finale van de KNVB Beker.

Ga naar het volledige programma van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen