Vrouwen Ajax, PSV en FC Twente krijgen UEFA-licentie

Vrouwen Ajax, PSV en FC Twente krijgen UEFA-licentie

Vrouwen Ajax, PSV en FC Twente krijgen UEFA-licentie

3 jul 2020

Voor het eerst in de geschiedenis heeft de licentiecommissie betaald voetbal aan drie Nederlandse vrouwenvoetbalclubs UEFA-licenties toegekend. Zowel Ajax Vrouwen, PSV Vrouwen als FC Twente Vrouwen voldoen aan alle voorwaarden die nodig zijn om komend seizoen deel te kunnen nemen aan de UEFA Women’s Champions League.

Het is dit seizoen voor het eerst dat de UEFA vereist dat clubs die deelnemen aan de Women’s Champions League een UEFA-licentie hebben. Om in aanmerking te komen voor die licentie, dienen clubs te voldoen aan de UEFA-licentie-eisen, het financial fairplay-reglement en overige reglementen die van toepassing zijn op de Women’s Champions League. De licentiecommissie betaald voetbal beslist naar aanleiding van bovenstaande kaders of een club in aanmerking komt voor een UEFA-licentie. Het deelnemen aan de Eredivisie Vrouwen betekent niet automatisch dat een UEFA-licentie wordt afgegeven.
 
Door de goede prestaties in de afgelopen jaren kan de Eredivisie Vrouwen dit jaar voor het eerst twee clubs afvaardigen voor de Women’s Champions League. PSV Vrouwen heeft zich rechtstreeks gekwalificeerd, Ajax Vrouwen moet zich via de play-offs zien te plaatsen voor het toernooi. In het seizoen 2019/’20 nam FC Twente Vrouwen deel aan de Women’s Champions League, waarin het de achtste finales haalde.