Van Dijk schiet Heerenveen diep in blessuretijd naast Excelsior

19 mei 2021

Nikée van Dijk heeft sc Heerenveen dinsdagavond een punt bezorgd tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Rotterdamse vrouwen leken met een 1-0 zege te vertrekken uit Friesland, maar diep in de blessuretijd schoot Van Dijk haar ploeg alsnog naast Excelsior.

Heerenveen won in de reguliere competitie twee keer van Excelsior en had bij een overwinning op gelijke hoogte met koploper PEC Zwolle kunnen komen in Poule B van de play-offs. De Friezinnen hadden het echter lastig met de bezoekers. Voor rust hielden beide teams elkaar in evenwicht en viel erop een mogelijkheid van Van Dijk na weinig te beleven.

In de tweede helft waren de betere kansen voor Excelsior. Lieke Huijsmans kreeg een kans namens de Rotterdammers, nadat Heerenveen een hoekschop niet goed wist te verwerken. Keepster Dionne van der Wal voorkwam de openingstreffer.  Even later schoot Marthe van Erk over namens de bezoekers.

Excelsior kwam uiteindelijk op voorsprong na een blunder van Heerenveen-keepster Van der Wal. Zij leverde de bal zomaar in bij Stephanie Coelho Aurélio, waarna de speelster van Excelsior vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal binnen schoot. De treffer leek voldoende voor de winst, ware het niet dan Heerenveen in de blessuretijd alsnog langszij kwam. Een voorzet vanaf de rechterflank belandde via een medespeler bij Van Dijk, waarna zijn de bal in de verre hoek achter Excelsior-keepster Isa Pothof schoot.

Door het gelijkspel staat Heerenveen op twaalf punten uit vier duels, twee minder dan koploper PEC Zwolle. Excelsior is de nummer drie in Poule B met acht punten. Hekkensluiter VV Alkmaar heeft een punt minder.