Van Diemen bezorgt Ajax zege, ook winst voor VV Alkmaar

28 mrt 2021

In de veertiende en laatste ronde van de reguliere competitie heeft Ajax, dankzij een fraaie treffer van Samantha van Diemen, een 1-0 zege geboekt op ADO Den Haag. Ook VV Alkmaar noteerde een overwinning, na een heerlijk voetbalduel werd sc Heerenveen met 4-3 verslagen.

Bij het duel tussen Ajax en ADO Den Haag stonden de huidige nummers drie en vier van de kampioenspoule tegenover elkaar. Hoewel het gat op de ranglijst acht punten bedroeg, was daar in de eerste helft weinig van te merken. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe. Samantha van Diemen maakte een eind aan die status-quo. De linkerverdediger van Ajax slalomde langs twee speelsters van ADO en krulde de bal prachtig in de verre hoek. De goal brak de wedstrijd open en zowel ADO als Ajax kregen diverse mogelijkheden, waarbij met name ADO-doelvrouw Barbara Lorseyd zich kon onderscheiden. Doelpunten vielen er niet meer, zodat Ajax drie belangrijke punten kon bijschrijven.

Tweede overwinning voor VV Alkmaar

VV Alkmaar en sc Heerenveen maakten er in Alkmaar een heerlijke voetbalmiddag van. Natasha Brough opende het doelpuntenfestival in de 18e minuut, waarna Nikée van Dijk namens Heerenveen de gelijkmaker aantekende. Emmeke Henschen bracht de thuisploeg weer op voorsprong. Nadat Chimera Ripa de stand op 3-1 had gebracht leek een nederlaag aanstaande voor sc Heerenveen. Daar dacht Nikée van Dijk anders over. Met een doelpunt en een assist op Williënne ter Beek leek de pas 17-jarige spits sc Heerenveen een gelijkspel te bezorgen. Twee minuten in blessuretijd bezorgde Chantal Schouwstra VV Alkmaar dan toch nog de tweede overwinning van dit seizoen.

Emmeke Henschen zette VV Alkmaar op 2-1 tegen sc Heerenveen

PEC Zwolle en Excelsior delen punten

In de derde wedstrijd van vandaag deelden PEC Zwolle en Excelsior de punten. PEC nam via doelpunten van Jassina Blom en Marushka van Olst een 2-0 voorsprong. In de 67e minuut bracht Marthe van Erk de achterstand terug tot 2-1, waarna Danielle Noordermeer met de meest curieuze treffer van de dag Excelsior naast PEC Zwolle bracht. Uit een scheidsrechtersbal op zo’n tien meter van de middenlijn wist ze de bal met een stuit over keeper Moon Pondes van PEC Zwolle te krijgen.