Tweede periode start met topper FC Twente – Ajax

Tweede periode start met topper FC Twente – Ajax

Tweede periode start met topper FC Twente – Ajax

12 nov 2021

De tweede periode in de spannende Pure Energie Eredivisie Vrouwen start meteen goed met de topper tussen FC Twente en Ajax. De landskampioen en huidige nummer drie tegen de koploper. Tussen beide topploegen heeft zich de verrassende debutant Feyenoord genesteld, dat op bezoek gaat bij sc Heerenveen. ADO Den Haag ontvangt vv Alkmaar. PEC Zwolle reist af naar Rotterdam voor het duel met hekkensluiter Excelsior.

Zo pakte Ajax na toch wel een moeizame reeks met nederlagen tegen Feyenoord en FC Twente de eerste periode. Ajax mag dus meedoen met het toetje aan het einde van het seizoen: de Eredivisie Cup. Hiervoor plaatsen zich de drie periodekampioenen en de landskampioen. Via een halve finale en een finale gaan deze vier clubs uitmaken wie de trofee in de prijzenkast mag plaatsen. 

Vorm

Maar goed. Ajax en FC Twente willen natuurlijk meer. Voor beide clubs telt alleen de landstitel. Het gat tussen de nummer drie en de koploper is slechts twee punten. FC Twente leek in het begin van het seizoen last te hebben van de extra Champions League-duels. Hoewel die theorie ook weer werd gelogenstraft door een zege bij Ajax tussen de wedstrijden tegen Benfica in. Ook bij Ajax was de vorm in het begin van de periode ver te zoeken, maar de Amsterdammers eindigden met drie zeges op rij waaronder een klinkende 5-1 overwinning op PSV.

Feyenoord en sc Heerenveen troffen elkaar eerder op Varkenoord, de thuishaven van Feyenoord. Voor het eerst in de historie van de club speelde het eerste vrouwenelftal een thuiswedstrijd op het hoogste niveau voor een dolenthousiast publiek.

Debutant Feyenoord had de tweede periode voor het grijpen, maar kon thuis niet stunten tegen FC Twente (0-0). Toch blijft Feyenoord het verrassend goed doen en de vraag is of de ploeg dit niveau kan vasthouden en om kan gaan met een hoger verwachtingspatroon. Dat mag Feyenoord uit bij sc Heerenveen bewijzen. sc Heerenveen herpakte zich knap in de laatste speelronde. Op een 8-0 oorwassing tegen FC Twente volgde thuis een 1-0 zege tegen ADO Den Haag.

Eerste zege

PEC Zwolle voerde een aantal weken de ranglijst aan in de eerste periode, maar zakte na twee nederlagen op rij naar de vierde plaats. Zo dicht zit het op elkaar in de spannende Pure Energie Eredivisie Vrouwen. PEC Zwolle start de tweede periode in Rotterdam bij hekkensluiter Excelsior, dat nog altijd wacht op de eerste zege.

Een fysiek duel tussen Jaimy Ravensbergen (ADO) en Judith Roosjen tijdens VV Alkmaar – ADO Den Haag

Uitsyndroom

VV Alkmaar staat achtste en voorlaatste maar heeft net zoveel punten als nummer zes ADO Den Haag. Beide ploegen treffen elkaar in de Hofstad. VV Alkmaar pakt de punten alleen thuis, waaronder een 1-0 zege op ADO Den Haag, en zal in de tweede periode ook in uitwedstrijden resultaten moeten behalen om te klimmen op de ranglijst. ADO Den Haag is thuis juist erg sterk. Geen van de topploegen kon winnen in Den Haag. PSV werd zelfs met 1–0 verslagen. 

Ga naar het volledige programma