Topper PSV – FC Twente bij hervatting Pure Energie Eredivisie Vrouwen

Topper PSV – FC Twente bij hervatting Pure Energie Eredivisie Vrouwen

Topper PSV – FC Twente bij hervatting Pure Energie Eredivisie Vrouwen

24 sep 2021

Na de interlandperiode wordt dit weekend de Pure Energie Eredivisie Vrouwen hervat. De wedstrijd tussen PSV en FC Twente (aftrap 12.15 uur) op zondag springt het meest in het oog. Ook krijgt PEC Zwolle veel aandacht na hun stunt (1-4 winst bij FC Twente) van twee weken geleden. De ploeg krijgt vrijdagavond ADO Den Haag op bezoek.

FC Twente gaat na drie speelronden op doelsaldo aan de leiding, maar kreeg voor de interlandbreak een flinke tik te verwerken door het verlies tegen PEC Zwolle. Fenna Kalma werkte zondag aan haar vertrouwen met twee treffers in het duel van Jong OranjeLeeuwinnen tegen Zweden (3-0 winst).

PSV heeft slechts twee duels gespeeld en gaat met vier punten, samen met sc Heerenveen, op verliespunten aan de leiding. Ook de PSV-speelsters waren afgelopen week op dreef voor de diverse oranjeteams. Zo kwamen Esmee Brugts, Shijona Martin (beiden twee keer) en Maxime Snellenberg tot scoren in de dubbele ontmoeting van Onder 19 met Mexico. Keeper Lisan Alkemade maakte haar debuut voor de Jong OranjeLeeuwinnen.

Talent

Vrijdagvond neemt PEC Zwolle het in eigen huis op tegen ADO Den Haag, dat met twee punten uit drie duels matig aan de competitie is begonnen. Na de ijzersterke prestatie tegen FC Twente is het de vraag of de ploeg van Joran Pot zich in de top van de ranglijst kan handhaven. Talent is er voldoende binnen de selectie. Zes speelsters behoorden afgelopen week tot de selectie van Oranje Onder 19. Jill Diekman was in de eerste wedstrijd tegen Mexico (7-0 winst) trefzeker.

Jill Diekman was trefzeker voor Onder 19 tegen Mexico.

Ook SC Heerenveen heeft goede kansen om hoog op de ranglijst te blijven. De ploeg, met onder andere doelpuntenmakers voor Onder 19 Nikée van Dijk en Nayomi Buikema in de selectie, moet dan wel op de been blijven bij Ajax. De Amsterdammers kennen met vier punten uit drie wedstrijden een valse start en kunnen zich geen nieuwe misstap veroorloven.

Nieuwkomer Feyenoord

Nieuwkomer Feyenoord speelde zijn eerste twee duels gelijk. Vrijdag moeten de Rotterdammers op bezoek bij VV Alkmaar, dat drie punten heeft na evenveel wedstrijden. Alle duels op vrijdagavond beginnen om 19.30 uur.

Bekijk hier het programma van dit weekend.