Topper Ajax – FC Twente zondag live op ESPN

Topper Ajax – FC Twente zondag live op ESPN

Topper Ajax – FC Twente zondag live op ESPN

3 sep 2021

De kop is eraf in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Afgelopen weekeinde werd er in de eerste speelronde driftig gescoord door met name FC Twente en Ajax. En laat nu uitgerekend die twee clubs aanstaande zondag in Amsterdam tegenover elkaar staan in het live tv-duel op ESPN. De aftrap is om 12.15 uur.

Op basis van een iets beter doelsaldo is FC Twente de eerste koploper van dit seizoen. De regerend landskampioen rekende vorige week in eigen huis simpel af met vv Alkmaar (8-0). Fenna Kalma en Renate Jansen hadden het vizier als vanouds op scherp en scoorden tweemaal, terwijl nieuwkomer Kayleigh van Dooren haar Tukkerse debuut opluisterde met de openingstreffer.

Tromp topscorer, rentree Spitse

Bij Ajax, dat met 1-7 zegevierde bij Excelsior, was spits Nikita Tromp met drie doelpunten de gevierde vrouw. En ook hier was een nieuwe aanwinst trefzeker, in de persoon van Romée Leuchter. In de tweede helft trad recordinternational Sherida Spitse binnen de lijnen. Zij raakte twee maanden geleden vlak voor het begin van de Olympische Spelen geblesseerd aan haar knie en miste daardoor het Olympisch toernooi, maar is inmiddels weer wedstrijdfit.

Voor FC Twente komt de topper tegen Ajax precies tussen twee belangrijke Champions League-afspraken in. Afgelopen dinsdag speelde de ploeg van coach Robert de Pauw in de eerste wedstrijd van de play-offs gelijk tegen Benfica (1-1). Donderdag 9 september volgt de beslissende return in Lissabon.

Nikita Tromp was vorige week tegen Excelsior goed voor drie treffers.

Eerste optreden sc Heerenveen

sc Heerenveen speelt vanavond de eerste wedstrijd van de competitie. Vanwege het oneven aantal teams in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen dit seizoen hadden de Friezinnen in de eerste speelronde vrijaf. Voor hun competitievuurdoop reizen ze af naar Rotterdam waar ze het opnemen tegen Feyenoord. De aftrap is om 19.30 uur.

De nieuwkomer op het hoogste niveau pakte vorige week op bezoek bij ADO Den Haag een verdienstelijk punt (1-1) dankzij een goal van Sophie Cobussen. Nu het stof van het debuut is neergedaald en de zenuwen zijn geparkeerd, kunnen de Feyenoord-vrouwen thuis op Varkenoord laten zien wat ze in hun mars hebben.

Vrijdagavond staan ook de duels PEC Zwolle – Excelsior en vv Alkmaar – ADO Den Haag op het programma. De aanvangstijd is 19.30 uur. Alle vier ploegen azen op hun eerste seizoenszege.

Stand

Bekijk hier de stand na de eerste speelronde.