Super Saturday kan cruciaal worden in de titelstrijd

Super Saturday kan cruciaal worden in de titelstrijd

Super Saturday kan cruciaal worden in de titelstrijd

9 mei 2022

De ontknoping in de Pure Energie Eredivisie nadert. Bij aanvang van de voorlaatste speelronde is het gat tussen FC Twente en Ajax drie punten. Zaterdag (14.00 uur) wordt de Klassieker bij de vrouwen voor het eerst in De Kuip gespeeld, wat mogelijk voor een nieuw bezoekersrecord voor de Eredivisie Vrouwen (nu al meer dan 10.000 tickets verkocht) kan zorgen. 

Zaterdag 14 mei is het Super Saturday in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Diezelfde middag ontvangt FC Twente PSV in de Grolsch Veste. Mogelijk valt op Super Saturday de beslissing in de titelstrijd, maar het kan ook komen tot een allesbepalende confrontatie tussen de twee kampioenskandidaten in de laatste speelronde op 20 mei. Spanning gegarandeerd.

Afgelopen weekend is de uitgangspositie van koploper FC Twente en Ajax niet veranderd. De Amsterdammers wonnen met maar liefst 7-0 tegen PEC Zwolle, terwijl de Tukkers met 1-3 zegevierden bij ADO Den Haag. Hierdoor heeft FC Twente nog altijd een voorsprong van drie punten op Ajax.

FC Twente kan zondag bij puntverlies van Ajax kampioen worden.

FC Twente kan zondag bij puntverlies van Ajax kampioen worden. Dit betekent dat wanneer de Amsterdammers zaterdag in een kolkende Kuip punten verspelen, FC Twente bij winst op PSV in de Grolsch Veste kampioen is. Bij verlies van Ajax heeft FC Twente zelfs aan een punt genoeg voor de titel.

Als Ajax wint in Rotterdam komt het aan op een allesbeslissend duel op vrijdag 20 mei in Amsterdam. Dan staat Ajax – FC Twente op het programma. Mochten beide clubs in de eindstand gelijk eindigen, is het doelsaldo doorslaggevend. Op dit moment is FC Twente (+65) hierin ruim in het voordeel van Ajax (+46). Beide clubs zijn al verzekerd van een plek in de voorronde van de Champions League.

Klik hier voor tickets voor Feyenoord – Ajax.
Klik hier voor tickets voor FC Twente – PSV.

Periodetitel

Daarnaast speelt nog de strijd om de derde periodetitel waarin een ticket kan worden verdiend voor de Eredivisie Cup. Ajax en FC Twente hebben respectievelijk de eerste en de tweede periode gewonnen. Dit betekent dat zij formeel niet meer in aanmerking komen voor een nieuwe periodetitel.

Mochten FC Twente en/of Ajax bovenaan eindigen in de derde periode, dan gaat de periodetitel naar het team dat als hoogste is geëindigd en nog geen periode heeft gewonnen. ADO Den Haag en PSV staan op dit moment allebei op de derde plaats met dertien punten uit zes duels.

*Kayra Nelemns heeft met ADO den Haag goede papieren voor de derde periode.

Komende vrijdag (19.30 uur) gaat ADO Den Haag op bezoek bij Excelsior, dat afgelopen weekend 2-2 speelde tegen VV Alkmaar. Op vrijdag 20 mei staat ADO Haag – VV Alkmaar op het programma. PSV treft na de uitwedstrijd tegen FC Twente Excelsior in eigen huis tijdens de laatste speelronde.

De derde plek op de ranglijst is ook van belang, omdat de periodetitel van de kampioen wordt doorgeschoven naar het hoogst geklasseerde team zonder ticket voor de Eredivisie Cup. Omdat PSV zondag met 2-1 won van Feyenoord hebben de Eindhovenaren hiervoor de beste uitgangspositie.

Bekijk hier de stand, ook van de derde periode.