Speelster van de week: Stefanie van der Gragt

5 okt 2020

Dat Stefanie van der Gragt direct belangrijk zou zijn voor Ajax na haar transfer afgelopen zomer, zal weinigen hebben verbaasd. Dat ze na drie speelrondes gedeeld topscorer is van de Vrouwen Eredivisie zullen er echter maar weinig voorspeld hebben.

Het seizoen begon nog wel zo desastreus voor de verdediger, met na vijf minuten een eigen doelpunt tegen FC Twente. Maar met een overwinning (3-1) en een doelpunt (Van der Gragt schoot een vrije trap binnen) was die bittere smaak al diezelfde zondag weggespoeld.

Een week later was het voor Van der Gragt opnieuw raak, tegen VV Alkmaar. En ook voor de Eredivisie Cup, tegen PEC Zwolle, knikte ze uit een hoekschop de bal binnen. De Eindhovense defensie was dus gewaarschuwd, maar toch brak Van der Gragt gisteren al in de negende minuut de ban – opnieuw met een kopbal uit een hoekschop.

Ook defensief heeft Ajax de zaakjes heel behoorlijk voor elkaar; het eigen doelpunt van Van der Gragt is tot nog toe de enige tegentreffer die Ajax dit seizoen moest verwerken. Het valt niet los te zien van de invloed van de 28-jarige Van der Gragt.

Toen ze zich gisteren in de tweede helft moest laten vervangen met een blessure was het even schrikken geblazen, maar gelukkig verkondigde ze na afloop dat het wel meeviel. Of ze vrijdag haar imposante scoring streak kan verlengen, uit tegen sc Heerenveen, zal moeten blijken.