Speelster van de Week: Kirsten van de Westeringh

Speelster van de Week: Kirsten van de Westeringh

Speelster van de Week: Kirsten van de Westeringh

7 sep 2020

Kirsten van de Westeringh (19) vocht bij Ajax voor haar plek, maar haar definitieve doorbraak bleef uit. Afgelopen zomer verruilde ze de hoofdstad voor Heerenveen en dat lijkt een goede stap. Met haar flitsende spel in het openingsduel tegen Excelsior verdiende ze de allereerste titel ‘Speelster van de week’.

In haar eerste duel voor Heerenveen kreeg ze direct het vertrouwen van trainer Roeland ten Berge. En dat betaalde ze uit. Na een half uur kwam ze vrij voor de keeper, omspeelde haar en schoot de bal in het lege doel: 0-1. Het bleef niet bij deze ene geslaagde actie. De middenvelder was voortdurend een plaag voor de defensie van de Rotterdammers, strooide met passjes en verzette veel werk voor haar team. Uiteindelijk wonnen de Friezen met 0-2.

Van de Westeringh na de 0-1 tegen Excelsior

Nieuwe kans

Van de Westeringh behoort al jaren tot de beste speelsters van haar generatie. Ze stroomde in bij het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar en was ook actief voor Onder 17 en Onder 19. Met Onder 17 speelde ze twee keer een EK. Ook kwam ze vorig jaar in actie tijdens het EK Onder 19. Oranje haalde de halve finale en plaatste zich daarmee voor het WK. Vanwege het coronavirus is dit eindtoernooi verplaatst van 2020 naar 2021.

Bij VV Zeewolde zette ze haar eerste stappen op het voetbalveld. Tussen de jongens blonk ze regelmatig uit en dat bleef niet onopgemerkt. Van de Westeringh kon terecht bij FC Twente en maakte daarna de overstap naar CTO Amsterdam. In 2018 tekende zij een contract bij Ajax. Een prachtige kans voor de middenvelder. Het lukte haar in twee seizoenen echter niet om een basisplaats af te dwingen. Wel kreeg ze regelmatig een invalbeurt, zo ook in de voorronde van de Champions League.

SC Heerenveen bood haar deze zomer een nieuwe uitdaging. Met haar sterke spel tegen Excelsior liet ze direct zien wat ze in haar mars heeft. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen!