Speelster van de Week: Jaimy Ravensbergen

Speelster van de Week: Jaimy Ravensbergen

Speelster van de Week: Jaimy Ravensbergen

24 nov 2020

Als jong meisje liep ze ooit aan de hand van haar grote idool het veld van ADO Den Haag op, als player escort van Mandy van den Berg. Anno 2020 is Jaimy Ravensbergen zelf een van de blikvangers van de Vrouwen Eredivisie. Mede dankzij haar goal won ADO Den Haag vrijdag eenvoudig van PEC Zwolle (3-0). Ravensbergen is onze Speelster van de Week.

Het Leidse talent wordt gezien als een powerhouse, een kilometervreter die blijft gaan en continu druk zet op haar tegenstanders. “Als klein meisje rende ik letterlijk overal heen. Ik deed er alles aan om een goal te maken, maar wilde ook koste wat kost een tegendoelpunt voorkomen”, vertelde Ravensbergen onlangs voor de lokale Leidse omroep Sleutelstad.

Die onuitputtelijke energie bracht haar ver, zelfs tot in Oranje onder 17. Een kruisbandblessure bracht haar ontwikkeling even tot stilstand, maar daarna pakte Ravensbergen de draad weer op. De 19-jarige Pabo-studente leerde voetballen bij DoCoS (Door Combinatie Sterk) in Leiden. Vier jaar geleden werd ze gescout door ADO Den Haag waar ze in de beloftenploeg werd opgenomen. Niet veel later maakte ze de stap naar het A-team en de Vrouwen Eredivisie.

Chaos

Daarin heeft Ravensbergen inmiddels haar plek gevonden. In de voorhoede kan ze haar energie volop kwijt. Een handenbindertje dus, en dat is precies wat coach Sjaak Polak graag wil zien bij zijn diepste spits. “Ze heeft een ongelooflijke power en de absolute wil om te winnen. Ze is gevaarlijk in de zestien en kan daar chaos creëren. Vandaar ook dat ik haar daar het liefst wil hebben.”

Zoals afgelopen vrijdag tegen PEC Zwolle toen Ravensbergen door captain Gwyneth Hendriks de diepte in werd gestuurd en feilloos haar derde treffer van het seizoen binnenschoot. Ook als aangever is Ravensbergen dit seizoen van grote waarde voor ADO.

Met de zege op PEC Zwolle nestelde de Residentieclub zich steviger op de vierde plaats. Die geeft aan het eind van de reguliere competitie recht op een plek in de play-offs om de landstitel. Vanwege de interlandperiode ligt de Vrouwen Eredivisie de komende twee weken stil. Op 11 december hervat ADO Den Haag de competitie met een uitwedstrijd tegen Excelsior.