Speelster van de Week: Elena Dhont

Speelster van de Week: Elena Dhont

Speelster van de Week: Elena Dhont

10 nov 2020

Geef Elena Dhont een basisplaats en ze betaalt je terug met goals. Pas tweemaal stond de Belgisch international van FC Twente vanaf de aftrap in het veld. Beide keren scoorde ze. Afgelopen vrijdag, op bezoek bij VV Alkmaar (0-4), zelfs twee keer binnen een minuut. Ze is onze Speelster van de Week.

Dhont had zich afgelopen zomer veel voorgesteld van haar verhuizing naar het noorden. De 22-jarige aanvaller verliet KAA Gent om zich verder te kunnen ontwikkelen op het hogere platform van de Vrouwen Eredivisie. “Bij FC Twente stellen ze de individuele ontwikkeling van de speelsters voorop, waardoor je als team ook sterker wordt. Hier wil ik verder doorgroeien”, lichtte ze bij haar presentatie toe.

Maar de beginmaanden in Twente verliepen wat stroef voor Dhont, mede door blessures. Vorige week stelde coach Tommy Stroot haar voor het eerst in de competitie in het basisteam op en dat vertrouwen betaalde de aanvaller uit Zaffelaar uit met haar eerste goal in de Vrouwen Eredivisie. Afgelopen vrijdag was het zelfs twee keer raak in Alkmaar. Vooral de eerste treffer van Dhont, na een voorzet van Ella Peddemors, was bijzonder fraai. De 19-voudig international van de Red Flames lijkt haar draai te hebben gevonden.