Speelronde 27: Final Friday

Speelronde 27: Final Friday

Speelronde 27: Final Friday

18 mei 2022

Aanstaande vrijdag 20 mei is het Final Friday, de 27ste en laatste speelronde in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Kan Ajax het onmogelijke presteren door koploper FC Twente met tien doelpunten verschil te verslaan op Sportpark de Toekomst en toch de schaal te pakken. Als wonderen bestaan, dan in het voetbal. ADO Den Haag kan thuis tegen vv Alkmaar een plek in de strijd om de Eredivisie Cup veilig stellen. 

Final Friday: de laatste en beslissende speelronde in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Apotheose

De competitieleider had het niet beter kunnen plannen. Ajax – FC Twente op de laatste speeldag, de apotheose van een zinderende titelstrijd. Alleen bleef het gat tussen de twee kampioenskandidaten drie punten in het voordeel van FC Twente, dat een veel beter doelsaldo heeft dan Ajax. Geen volger van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen gelooft dat FC Twente de schaal nog weggeeft in Amsterdam.

Fenna Kalma voert de topscorersranglijst aan met 33 doelpunten

Of… Als er wonderen bestaan, dan is het in het voetbal. En niets minder dan een wonder zal het zijn als Ajax FC Twente met tien doelpunten verschil verslaat. Dat is zelfs niet gelukt tegen de mindere tegenstanders van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Maar ook al is er nog slechts een theoretische kans voor Ajax om de schaal te pakken, ze zullen voor eigen publiek willen laten zien dat ze hem verdienen. En FC Twente wil met de allure van een kampioen voor de dag komen.

Kanonnen

Naast de niet te missen strijd tussen de twee beste ploegen van de competitie is Ajax – FC Twente het duel tussen de twee kanonnen Fenna Kalma en Romée Leuchter. Beide spitsen scoren gemiddeld meer dan een goal per wedstrijd. Kalma staat op het onvoorstelbare aantal van 33 doelpunten; Leuchter heeft inmiddels ook al 24 keer het net gevonden.

Romée Leuchter kwam dit seizoen over van PSV en maakt de altijd hoge verwachtingen bij Ajax meer dan waar.

Eredivisie Cup

Voor ADO Den Haag staat er ook veel op het spel op Final Friday. De ploeg van coach Sjaak Polak speelt een sterke derde periode. Een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen vv Alkmaar is voldoende om via de derde periode een ticket voor de strijd om de Eredivisie Cup te bemachtigen. FC Twente, Ajax en PSV zijn al verzekerd van deelname aan deze seizoensafsluiting.

ADO Den Haag strijd nog met Feyenoord om de vierde plaats en deelname aan het toernooi om de Eredivisie Cup

Als ADO Den Haag verliest en PSV wint met zeer ruime cijfers thuis van Excelsior dan is het mogelijk dat de derde periode naar PSV gaat. In dat geval gaat Feyenoord bij winst in en tegen Heerenveen over ADO Den Haag heen in de de eindstand en mag de Rotterdamse debutant in het eerste seizoen op het hoogste niveau direct met de klassieke Top 3 spelen om de Eredivisie Cup. 

Ga naar het volledige programma van speelronde 27.

Lees hier meer over het toernooi om de Eredivisie Cup.