Speelronde 25: Ajax en FC Twente verwikkeld in zinderende titelstrijd

Speelronde 25: Ajax en FC Twente verwikkeld in zinderende titelstrijd

Speelronde 25: Ajax en FC Twente verwikkeld in zinderende titelstrijd

5 mei 2022

Ajax en FC Twente spelen elk nog twee wedstrijden in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen voordat ze elkaar op de laatste speeldag treffen op Sportpark de Toekomst in Amsterdam. FC Twente staat drie punten voor op Ajax en heeft een beter doelsaldo. Speelronde 25 kan cruciaal zijn in de zinderende titelstrijd tussen beide clubs. FC Twente gaat vrijdag op bezoek bij reuzendoder ADO Den Haag. In Amsterdam ontvangt Ajax zondag PEC Zwolle.

Beide titelkandidaten maakten afgelopen weekend geen fout. FC Twente werkte wel beter aan het doelsaldo. Het verschil is nu 26 doelpunten in het voordeel van de ploeg uit Enschede, een gat dat niet meer te overbruggen lijkt. Ajax moet dus hopen dat FC Twente onderweg naar de onderlinge clash nog ergens punten laat liggen. De aankomende speelronde 25 lijkt daarvoor een uitgelezen moment.

Kirsten van de Westeringh was twee keer trefzeker in de 5-0 zege op Feyenoord.

Spektakel

Beide titelkandidaten maakten afgelopen weekend geen fout. FC Twente liep wel vijf doelpunten uit op het gebied van doelsaldo. Het verschil is nu 26 doelpunten in het voordeel van de ploeg uit Enschede, een gat dat niet meer te overbruggen lijkt. Ajax moet dus hopen dat FC Twente onderweg naar de onderlinge clash nog ergens punten laat liggen en speelronde 24 lijkt daarvoor een uitgelezen moment. FC Twente gaat vrijdag namelijk op bezoek bij ADO Den Haag. De duels tussen beide teams zijn dit seizoen een garantie voor spektakel. Zowel in Den Haag als in Enschede stond er na afloop 4-4 op het scorebord.

Polak terug op de bank

Bovendien lijkt ADO Den Haag in vorm, met drie overwinningen op rij, waaronder een klinkende 0-5 zege tegen Feyenoord op Varkenoord. De speelsters van ADO Den Haag vierden daarmee ook dat hun coach Sjaak Polak terugkeerde ook de bank. Polak moest een aantal wedstrijden missen nadat bij hem blaaskanker is geconstateerd. De ziekte is gelukkig goed te behandelen. Na de wedstrijd tegen Feyenoord stond Polak de NOS dan ook vastberaden te woord: “Ik ben net onkruid joh, ik ga niet omver.”

ADO Den Haag coach Sjaak Polak

Geen misstap

Ajax ontvangt zondag op Sportpark de Toekomst PEC Zwolle. De ploeg van Danny Schenkel kan zich geen misstap meer veroorloven om op de laatste speeldag nog kans te maken op de kampioensschaal. PEC Zwolle heeft een jonge talentvolle selectie. Het is dan ook niet vreemd dat het team wisselvallig presteert. Ajax won dit seizoen al twee keer van PEC Zwolle. In Zwolle werd het 1-3. De thuiswedstrijd eindigde in 3-0. 

Danique Noordam viert haar goal in de bekerfinale.

Plek drie

In de schaduw van de thriller om de titel strijden Feyenoord en PSV, en misschien ook wel ADO Den Haag om plek drie. PSV lijkt daarin vorige week wel een beslissende slag te hebben geslagen door zelf te winnen, waar Feyenoord fors onderuit ging tegen ADO Den Haag. Zondag kan PSV deze strijd in een rechtstreeks duel met Feyenoord in hun voordeel beslissen. De derde plaats kan na het seizoen recht geven op deelname aan de Eredivisie Cup. 

Danielle Noordermeer maakte de winnende goal in de thuiswedstrijd tegen vv Almaar.

Excelsior

Onderin krijgt Excelsior een laatste kans om af te komen van de onderste plaats. Dan zal de ploeg uit Rotterdam-Kralingen wel de uitwedstrijd bij vv Alkmaar moeten winnen. Excelsior is er dit seizoen nog niet in geslaagd om een wedstrijd op vreemde bodem te winnen. Maar de thuiswedstrijd tegen vv Alkmaar begin februari geeft hoop. Excelsior won met 2-1 dankzij een goal van Danielle Noordermeer in de slotfase. 

Ga naar het volledige programma van speelronde 25

Ga naar de stand van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen