Speelronde 22: Strijd om plek vijf

Speelronde 22: Strijd om plek vijf

Speelronde 22: Strijd om plek vijf

1 apr 2022

Jannette van Belen (links) was vorig weekend twee keer trefzeker namens ADO Den Haag.

In speelronde 22 van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is het op vrijdag 1 april aan ADO Den Haag en PEC Zwolle om de strijd om de vijfde plek uit te maken. PSV zal er veel aan gelegen zijn om de derde plek van Feyenoord terug te pakken tegen sc Heerenveen, terwijl de Rotterdammers het zelf tegen VV Alkmaar opnemen. Koploper FC Twente ontmoet de hekkensluiter van de competitie, Excelsior.

De speelsters van zowel ADO Den Haag als PEC Zwolle zullen met een goed gevoel richting de ontmoeting van vrijdagavond in Den Haag gaan. Waar PEC de laatste twee competitieduels won van laagvliegers Excelsior en VV Alkmaar, is ook en vooral ADO de afgelopen weken bezig aan een sterke reeks. De ploeg van trainer Sjaak Polak won nota bene met 1-0 van PSV en hield Ajax op 1-1.

Subtop

In speelronde 21 werd met 0-4 gewonnen van Heerenveen, mede door twee treffers van Jannette van Belen. ADO wist de marge van één punt op PEC Zwolle daardoor te behouden. Het team uit Overijssel bezit 26 punten in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Winst betekent dat PEC ADO voorbij gaat op de ranglijst en dichter tegen de subtop van de competitie aanschurkt.

Sjaak Polak wist met ADO Den Haag PSV en Ajax af te stoppen.

Gelijkspel

Voor de plekken erboven is het vooral interessant om te zien of het Feyenoord lukt om plek drie vast te houden. PSV raakte in speelronde 21 de derde stek kwijt aan de Rotterdammers na een doelpuntloos gelijkspel tegen Ajax. Feyenoord had genoeg aan een zege op Excelsior. De komende speelronde treffen beide ploegen een lager geklasseerd team. Feyenoord treft nummer zeven VV Alkmaar, terwijl PSV de krachten meet met nummer voorlaatst Heerenveen.

Fenna Kalma schroefde haar totaal met een hattrick op tot 29 doelpunten.

Hattrick

Voor FC Twente doet zich de mogelijkheid voor om tegen Excelsior uit te lopen op nummer twee Ajax. De Tukkers zagen de concurrent uit Amsterdam vorig weekend punten verspelen tegen PSV, waardoor beide ploegen nu op 42 punten staan. Een week eerder schroefde competitietopscorer Fenna Kalma haar totaal met een hattrick tegen Feyenoord op tot 29 doelpunten. Excelsior neemt de laatste plaats in met negen punten, vijf minder dan sc Heerenveen.

Bekijk hier het volledige programma

Ga naar de samenvattingen van eerder gespeelde wedstrijden.