Speelronde 21: Topper Ajax – PSV

Speelronde 21: Topper Ajax – PSV

Speelronde 21: Topper Ajax – PSV

25 mrt 2022

In speelronde 21 van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen staat zondag 27 maart de topper tussen Ajax en PSV op het programma. Beide clubs ontmoeten elkaar op 18 april ook in de bekerfinale in het Goffertstadion in Nijmegen. Dat is de laatste kans voor PSV op een prijs want in de titelstrijd is de ploeg uit Eindhoven afgehaakt. Varkenoord zal vrijdagavond weer vollopen voor de stadsderby Feyenoord – Excelsior. ADO Den Haag wil de goede lijn tegen topploegen doortrekken in Heerenveen. PEC Zwolle ontvangt VV Alkmaar. 

Ajax – PSV zou eigenlijk een beslissende wedstrijd in de titelstrijd moeten zijn. Dat is het ook wel, maar alleen voor Ajax dat geen averij wil oplopen in de bloedstollende strijd met FC Twente. Bij winst pakt Ajax de koppositie weer over, omdat FC Twente dit weekend niet in actie komt. PSV staat derde op grote achterstand van de top twee. Toch is er genoeg om voor te spelen voor PSV. Eergevoel vooral want eerder dit seizoen kreeg PSV een pak slag op sportpark De Toekomst: 5-0. 

Bekerfinale

Beide ploegen staan ook tegenover elkaar in de TOTO KNVB Bekerfinale op 18 april in Nijmegen. Ajax plaatste zich via een benauwde zege op Excelsior. PSV had een verlenging nodig om ADO Den Haag de weg naar de finale te versperren. Uiteindelijk schoot Julia de bevrijdende 2-1 binnen.

Ga naar de samenvattingen van de halve finales in het bekertoernooi.

Varkenoord zal weer vollopen voor de enige stadsderby in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Stadsderby

Over revanchegevoelens gesproken: Feyenoord werd in speelronde 19 slachtoffer van de scoringsdrift van FC Twente. De teller stokte in Enschede pas bij 6-0. En dat was even slikken voor een ploeg die tot nu toe weinig doelpunten tegen had gekregen. Excelsior lijkt hiervoor de ideale tegenstander. De ploeg aan de andere kant van de Maas staat onderaan, maar maakte het Ajax knap lastig in de halve finale van het TOTO KNVB Bekertoernooi. En eerder dit seizoen op Varkenoord kwam Excelsior knap terug van een 2-0 achterstand, maar schoot Romée van de Lavoir Feyenoord in de blessuretijd naar de zege. 

ADO Den Haag doet het goed tegen de topploegen maar laat de punten te vaak liggen tegen de ‘kleintjes’.

Teleurstelling

ADO Den Haag zal de teleurstelling moeten verwerken van de verloren halve finale tegen PSV. Het team van Sjaak Polak doet het goed tegen topploegen, maar zal om Feyenoord op de vierde plaats te kunnen bedreigen ook de wedstrijden tegen de ploegen onder hen moeten winnen. sc Heerenveen heeft na de winterstop pas een keer gewonnen en staat niet voor niets voorlaatste in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Maar eerder dit seizoen werd uitgerekend thuis tegen ADO Den Haag wel een van de weinige zeges behaald.

Sanne Koopman is met acht doelpunten topscorer van VV Alkmaar.

Goalgetter

PEC Zwolle speelde onlangs een ijzersterke wedstrijd tegen FC Twente. Coach Joran Pot vertrekt na dit seizoen naar de topploeg uit Enschede en dat leek zijn team extra te motiveren. Tot een kwartier voor tijd leidde PEC Zwolle met 1-0 waarna FC Twente de wedstrijd alsnog naar zich toe trok: 1-3. Een week later volgde een zeer moeizame zege bij Excelsior door een goal van Amy Banarsie in blessuretijd. VV Alkmaar verliest meer dan dat het wint maar de laatste wedstrijd tegen sc Heerenveen leverde drie punten op: 3-2 onder meer door een goal van Sanne Koopman, die met acht goals knap vijfde staat op de topscorerslijst. In haar eentje is zij verantwoordelijk voor eenderde van de doelpunten van VV Alkmaar.  

Bekijk hier het volledige programma

Ga naar de samenvattingen van eerder gespeelde wedstrijden.