Speelronde 18: Stadsderby op Varkenoord

Speelronde 18: Stadsderby op Varkenoord

Speelronde 18: Stadsderby op Varkenoord

11 feb 2022

In speelronde 18 staat vrijdagavond de enige stadsderby van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen op het programma. Excelsior steekt de Maas over naar Zuid voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Ajax kan zaterdag thuis tegen PEC Zwolle de koppositie pakken. Concurrent FC Twente komt vanwege vele coronabesmettingen in het team niet in actie. Nummer drie PSV kan zich in Alkmaar geen puntverlies veroorloven.

Feyenoord – Excelsior is de nummer vier tegen de nummer negen, maar een derby maakt altijd onvermoede krachten los. Naast de drie punten staat prestige op het spel. En het krachtsverschil is misschien wel kleiner dan de stand op de ranglijst doet vermoeden. In Kralingen vergat Excelsior een punt in eigen huis te houden. Sabrine Ellouzi miste drie minuten voor tijd een strafschop bij een 1-2 voorsprong voor Feyenoord.

Sabrine Ellouzi miste vlak voor tijd een strafschop in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Moed

Excelsior zal moed putten uit de 2-1 zege op vv Alkmaar vorige week, de tweede overwinning van het seizoen. Feyenoord verloor met 2-1 bij koploper FC Twente en ‘zweeft’ inmiddels op de vierde plaats. Te klein voor het servet, te groot voor het tafellaken.

Koppositie

Ajax kan zaterdagavond thuis tegen PEC Zwolle de koppositie heroveren, omdat FC Twente kampt met een corona-uitbraak in het team en de wedstrijd tegen sc Heerenveen is uitgesteld. De ploeg uit Amsterdam heeft de minste verliespunten en deed woensdag al goede zaken door het inhaalduel in en tegen sc Heerenveen met 4-0 te winnen. 

Chasity Grant opende woensdag de score voor Ajax in het inhaalduel tegen sc Heerenveen.

Talent

In Zwolle boekte Ajax eerder dit seizoen een 3-1 zege. Het was het begin van een slechte serie van PEC Zwolle dat op dat moment bovenin meedraaide. Toch zal PEC Zwolle met een goed gevoel naar Amsterdam afreizen. Vorige week keerde namelijk het tij met een knappe 0-2 zege bij ADO Den Haag. De talentvolle en pas 17-jarige Danique Noordman opende de score.

Twee grote talenten in duel om de bal: Danique Noordman (PEC Zwolle) houdt Esmee Brugts (PSV) van zich af.

Revanche

PSV kan zich uit bij vv Alkmaar geen misstap meer veroorloven om in het spoor te blijven van Ajax en FC Twente. Het gat met Ajax is al vijf punten en dat had PSV vorige week graag voor een groot deel willen dichten. Overvloedige regenval maakte het veld op De Herdgang voor de topper tegen Ajax onbespeelbaar. vv Alkmaar pakt de punten vooral thuis. Twee ritjes naar Rotterdam leverden de afgelopen weken nul punten op. PSV kan en gretig en op revanche belust vv Alkmaar verwachten.

Ga naar het volledige programma van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen

Kijk hier de samenvattingen van vorige week en eerder terug