Speelronde 16: Topper FC Twente – PSV

Speelronde 16: Topper FC Twente – PSV

Speelronde 16: Topper FC Twente – PSV

21 jan 2022

In speelronde 16 van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen staat de eerste topper na de winterstop op het programma. FC Twente ontvangt PSV zondag thuis op sportpark Het Diekman. De nummer twee tegen de nummer drie van de ranglijst. Beiden mogen geen punten morsen in de achtervolging op koploper Ajax dat niet speelt omdat de wedstrijd tegen sc Heerenveen is afgelast. Nummer vier Feyenoord speelt zijn eerste wedstrijd van 2022 op Varkenoord tegen vv Alkmaar. ADO Den Haag neemt het op tegen PEC Zwolle.

Dilemma

Zal de angst regeren? Of gaan beide ploegen vol op de aanval in de wetenschap dat een gelijkspel alleen koploper Ajax in de kaart zal spelen. Het is een interessant dilemma voor de eerste topper na de winterstop tussen FC Twente en PSV. Aan de regerend landskampioen zal het niet liggen met 55 doelpunten in dertien duels. PSV speelt toch wat behoudender, krijgt weinig goals tegen, maar scoort ook moeizaam, getuige de 1-0 overwinning op hekkensluiter Excelsior.

Esmee Brugts viert een goal eerder dit seizoen tegen Excelsior.

PSV won wel de eerste wedstrijd tussen beide topploegen. In Eindhoven werd het 2-1 dankzij doelpunten van Desiree van Lunteren en Anika Rodriguez. Doelpuntenmachine Fenna Kalma had FC Twente nog wel aan de leiding gebracht vanuit een strafschop.

Corona-uitbraak 

Ajax kan rustig toekijken hoe de concurrenten het er vanaf brengen. Dat was niet volgens de planning. Eigenlijk zou de koploper vrijdag naar Heerenveen afreizen, maar Ajax kampt met een uitbraak van coronabesmettingen in de selectie waardoor de wedstrijd is uitgesteld. 

Romée de Lavoir is topscorer van Feyenoord met vier goals.

Zweven

Nummer vier Feyenoord zweeft een beetje tussen de middenmoot en de top-drie. Na een spectaculaire start is de nieuwkomer in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen in de laatste wedstrijden voor de winterstop wat teruggezakt. Hoewel de verwachtingen aan alle kanten werden getemperd door met name teammanager Manon Melis nam de druk toch snel toe bij een club als Feyenoord.

Vrijdag komt vv Alkmaar op bezoek op Varkenoord. Gezien de stand moet Feyenoord de wedstrijd winnen maar de ploeg moet elke wedstrijd hard knokken voor de punten. Zoals in vele wedstrijden van Feyenoord was ook in Alkmaar het verschil tussen beide ploegen slechts een goal.

Evi Maatman, een van de aanvallende talenten van PEC Zwolle.

Strijd om plek vijf

ADO Den Haag kon vorige week niet stunten tegen Ajax. De ploeg van Sjaak Polak ging nog wel rusten met een 0-1 voorsprong maar in de tweede helft trok Ajax de boel recht dankzij goals van Victoria Pelova en Stefanie van de Gragt. Tegenstander PEC Zwolle opende na de winterstop met 1-4 thuisnederlaag tegen FC Twente. Beide clubs hebben 17 punten in deze strijd om de vijfde plaats. In Zwolle raasde PEC in de tweede helft nog over ADO Den Haag heen: 3-0.

Ga naar het volledige programma.