Speelronde 12: PSV op zoek naar vorm tegen Feyenoord

Speelronde 12: PSV op zoek naar vorm tegen Feyenoord

Speelronde 12: PSV op zoek naar vorm tegen Feyenoord

3 dec 2021

De kraker in speelronde 12 van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is PSV – Feyenoord. De thuisploeg gaat na de oorwassing van Ajax en het teleurstellende gelijkspel tegen PEC Zwolle op zoek naar het goede gevoel tegen de verrassende nieuwkomer uit Rotterdam. Koploper FC Twente ontvangt het nooit te onderschatten ADO Den Haag.

PSV begon het seizoen goed met een overwinning op FC Twente, maar haalde uit de laatste vier duels slechts twee punten. Vooral de 5-1 tegen Ajax deed pijn voor een ploeg die toch tot de kampioenskandidaten moet worden gerekend.

Sari van Veenendaal baalt van een tegentreffer van Feyenoord.

Goede gevoel

Voor PSV is te hopen dat zondag het cliché geldt dat topduels in zo’n geval het ideale moment vormen om het goede gevoel terug te krijgen. Maar dat zal niet makkelijk zijn tegen Feyenoord. De uitwedstrijd op Varkenoord ging met 2-1 verloren. De nieuwkomer in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heeft zich knap tussen de traditionele top drie genesteld. Van alle clubs krijgt Feyenoord met neo-international Samantha van Diemen centraal achterin de minste goals tegen. Beide teams hebben moeite met scoren, dus doelpunten kunnen wel eens schaars zijn op Sinterklaasdag.

Jaimy Ravensbergen scoorde een hattrick in de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Spektakelstuk

Koploper FC Twente ontvangt in Enschede ADO Den Haag. De wedstrijd in Den Haag op 17 oktober was een waar spektakelstuk: 4-4 met drie goals van Jaimy Ravensbergen. FC Twente draait thuis op volle toeren de laatste maanden: drie zeges en achttien goals. Maar ADO Den Haag. Het team van Sjaak Polak haalde vorige week nog een punt op Varkenoord en dat hadden er eigenlijk drie moeten zijn.

Sabrine Ellouzi scoorde twee speelronden geleden bij de eerste zege van Excelsior tegen PEC Zwolle.

Eerste zege

Excelsior en sc Heerenveen trappen vrijdagavond het voetbalweekend af in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De ploeg uit Kralingen boekte onlangs de eerste zege en hield vorige week de schade beperkt. Uit bij Ajax werd het 2-0. sc Heerenveen wisselt goede en slechte resultaten af en zal moeten winnen om de aansluiting met de middenmoot te houden. De wedstrijd in Heerenveen eindigde eerder dit seizoen in 1-1.

Nicole Stoop in actie voor vv Alkmaar.

Gebrand

PEC Zwolle was dit seizoen nog even koploper na een zege op Feyenoord. Maar daarna ging het bergafwaarts. Vorige week werd de negatieve spiraal doorbroken met een knap gelijkspel bij PSV. Het zal die lijn door willen zetten tegen Vv Alkmaar dat er op gebrand is om ook in een uitwedstrijd een resultaat te halen. De wedstrijd in Alkmaar eerder dit seizoen biedt hoop. vv Alkmaar won in oktober met 3-1. 

Ga naar het volledige programma.