Speelronde 13: Herovert Ajax de koppositie?

Speelronde 13: Herovert Ajax de koppositie?

Speelronde 13: Herovert Ajax de koppositie?

10 dec 2021

Ajax heeft een goede kans om de koppositie te pakken in de dertiende speelronde van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Bij winst in de uitwedstrijd tegen vv Alkmaar gaat de Amsterdams ploeg FC Twente voorbij, dat dit weekend niet speelt. Nummer drie Feyenoord ontvangt PEC Zwolle. PSV zal in Heerenveen het goede gevoel na de zege in de topper tegen Feyenoord willen voortzetten. 

Ajax was vrij in speelronde twaalf en spelers en staf zagen thuis vanaf de bank de concurrenten Feyenoord en FC Twente punten verspelen. Feyenoord verloor de topper van PSV dat een negatieve reeks doorbrak en mee blijft doen om de bovenste plaatsen. Dat FC Twente punten liet liggen was verrassender. Thuis tegen ADO Den Haag gaf FC Twente een 4-2 voorsprong weg en werd het net als een paar maanden geleden in Den Haag 4-4. 

Liz Rijsbergen hier in duel met Feyenoord-verdediger Obispo scoorde twee keer tegen FC Twente.

Eerste uitzege

FC Twente vergat dus de voorsprong op Ajax uit te bouwen, waardoor ploeg van Robert de Pauw in Alkmaar de koppositie weer kan overnemen. Maar vv Alkmaar is in eigen huis een lastige ploeg en wist vorige week voor het eerst ook in een uitwedstrijd punten te pakken. Bij PEC Zwolle werd het na een spannende wedstrijd 2-3. De winnende treffer kwam van de voet van Alieke Tuin. Vanuit een moeilijke hoek schoot ze de bal diagonaal binnen.

Spelersbudget

Nummer drie Feyenoord leed vorige week pas de tweede nederlaag van het seizoen. PSV was met 1-0 te sterk en dat is als je de spelersbudgetten vergelijkt natuurlijk geen schande. De eerste keer dat Feyenoord verloor was tegen PEC Zwolle en die ploeg komt nu naar Varkenoord. PEC Zwolle was dit seizoen nog even koploper, maar is inmiddels weggezakt naar de zesde plaats.

Alieke Tuin maakte de winnende treffer in de eerste uitzege van vv Alkmaar tegen PEC Zwolle.

Spektakel

Waar ADO Den Haag speelt, gloort vaak spektakel. Vooral tegen clubs uit de bovenste regionen. FC Twente en Feyenoord konden twee keer niet van ADO Den Haag. Ajax speelde 0-0 en PSV verloor zelfs in de Hofstad. Zaterdag komt nummer laatst Excelsior op bezoek. Sjaak Polak en zijn speelsters zullen ook van ploegen uit de onderste helft van de ranglijst moeten gaan winnen om te klimmen op de ranglijst. In Rotterdam werd het een paar maanden geleden 0-5. Maar Excelsior heeft de zaakjes verdedigend de laatste drie wedstrijden beter voor elkaar. In die wedstrijden pakten de Rotterdammers vier punten.

Maruschka Waldus schoot PSV naar de 1-0 overwinning op Feyenoord.

Doorbraak

PSV doorbrak met de zege op Feyenoord een slechte reeks van vier wedstrijden met slechts twee punten. Thuis pakt PSV de punten wel en is het team van Rik de Rooij al sinds maart ongeslagen. Maar ook tegen Feyenoord ging scoren weer moeizaam en dan kan ook een uitwedstrijd tegen nummer acht sc Heerenveen een lastige opgave zijn. sc Heerenveen presteert wisselvallig en gaf afgelopen weekend twee keer een voorsprong weg tegen Excelsior. In Rotterdam werd het 2-2.

Ga naar het volledige programma.