Speelronde 11: Kan Feyenoord koppositie vasthouden?

Speelronde 11: Kan Feyenoord koppositie vasthouden?

Speelronde 11: Kan Feyenoord koppositie vasthouden?

19 nov 2021

Na speelronde acht lukte het Feyenoord niet om de koppositie langer dan een weekend vast te houden in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Ajax ging er met de eerste periode vandoor. De ploeg uit Rotterdam-Zuid ontvangt vrijdag  ADO Den Haag op Varkenoord. Achtervolger FC Twente gaat op bezoek bij VV Alkmaar. Nummer drie Ajax speelt thuis tegen hekkensluiter Excelsior dat vorige week wel de eerste zege kon bejubelen. 

Het zal even wennen zijn voor de speelsters van Feyenoord. Waar ze de afgelopen weken konden rekenen op de massale steun van de supporters, zal Varkenoord voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag leeg zijn. Het is interessant om te zien hoe Feyenoord hier mee om gaat en nu wel in staat is de koppositie langer dan een speelronde vast te houden. 

Feyenoord zal de steun van het Legioen missen.

Vechtmachine

In speelronde negen ging het mis – 0-0 tegen FC Twente – en kostte het de periodetitel, een prijs die recht geeft op deelname aan de strijd om de Eredivisie Cup aan het einde van het seizoen. De tegenstander was toen wel een topclub, maar Feyenoord kan geen enkele opponent onderschatten. De vechtmachine van Danny Mulder krijgt weinig goals tegen, maar scoort moeizaam, tot nu toe vijftien keer, waarvan vier goals tegen Ajax. Achtervolgers FC Twente en Ajax vonden respectievelijk 33 en 25 maal het net.

Tegenstander ADO Den Haag kent een wisselvallig seizoen. Thuis haalt de ploeg goede resultaten waaronder een 1-1 tegen Feyenoord en een spectaculaire 4-4 tegen FC Twente. Uit pakte ADO Den Haag alleen de punten bij Excelsior. 

Renate Jansen opende de score in de topper tegen Ajax met een magnifiek lobje.

Karakter

Naaste achtervolger FC Twente gaat op bezoek bij vv Alkmaar. FC Twente heeft een enorme boost gekregen van de 3-2 zege op Ajax. De ploeg toonde karakter door met tien speelsters toch de winnende goal te maken. Toch kan vv Almaar een lastige opponent zijn. Als de ploeg punten pakt is het op eigen veld, waar al drie keer werd gewonnen.

Nummer drie Ajax zal zondag de bittere smaak van de nederlaag tegen Ajax willen wegspoelen. Hekkensluiter Excelsior lijkt daarvoor de ideale tegenstander, maar de ploeg uit Rotterdam – Kralingen komt met een goed gevoel naar Amsterdam. Excelsior vierde vorige week de eerste drie punten door een late treffer van Nikki Ridder. 

Esmee Brugts (PSV) in duel met Danique Noordman tijdens PSV – PC Zwolle. In Eindhoven werd het 3-0.

Herpakken

PEC Zwolle zal zich willen herpakken in de thuiswedstrijd tegen PSV. Na de knappe zege op Feyenoord op 8 oktober volgden drie nederlagen. De trotse koploper is weggezakt naar de vijfde plaats. Hetzelfde geldt voor PSV dat twee weken heeft kunnen kauwen op de 5-1 nederlaag bij Ajax. PSV kan zich geen puntenverlies veroorloven als het de aansluiting met de top drie wil behouden.

Ga naar het programma.