PSV verslaat VV Alkmaar ruim en meldt zich naast Ajax

29 sep 2020

Het inhaalduel tussen PSV en VV Alkmaar is geëindigd in een 5-1 overwinning voor de Eindhovenaren. Pattiwael (2x), Smits (eveneens 2x) en Nouwen zorgden voor de Eindhovense doelpunten, alvorens Koopman de eerste treffer van VV Alkmaar dit seizoen aantekende.

Op een stille Herdgang, zonder supporters, was het al vroeg raak voor de thuisploeg. In de derde minuut kreeg Pattiwael de bal voor haar voeten na een corner en de middenvelder opende de score. VV Alkmaar voetbalde brutaal mee en kwam er enkele keren gevaarlijk uit, maar toch stond het na een kwart wedstrijd al 3-0 voor PSV.

Eerst was het Aniek Nouwen, die voorin bleef na een hoekschop en de 2-0 aantekende. Twee minuten later werd Smits gelanceerd door Simon en schoof ze koel de 3-0 binnen.

Na rust tekende Smits voor haar derde treffer dit seizoen; ze kwam van links naar binnen en schoot raak in de korte hoek. Ook Pattiwael scoorde voor de tweede keer deze avond. Tien minuten voor tijd profiteerde VV Alkmaar van een fout in de Eindhovense verdediging en werd de eindstand bepaald op 5-1.

Door de ruime overwinning is PSV, net als Ajax, na twee duels nog zonder puntenverlies. Het doelsaldo van de Amsterdammers is iets beter (+6 om +5). Zondag spelen de twee ploegen tegen elkaar in Amsterdam; die wedstrijd is vanaf 12.15 uur live te zien op FOX Sports.