PSV raakt verder achterop na nieuwe nederlaag

PSV raakt verder achterop na nieuwe nederlaag

PSV raakt verder achterop na nieuwe nederlaag

7 mrt 2022

PSV heeft vrijdag opnieuw dure punten verloren in de titelrace. In eigen huis verloor de ploeg met 0-1 van ADO Den Haag. Het was de derde nederlaag in vier duels, waardoor de Eindhovenaren nu tegen een achterstand van elf punten aankijken op koploper Ajax.

Anne Selies maakte na een kwartier de enige treffer van de wedstrijd. ADO Den Haag kan door de overwinning voorzichtig naar boven kijken. De ploeg bezet nu de vijfde positie op de ranglijst, zes punten achter nummer drie PSV.

Feyenoord, dat vierde staat, kwam dit weekend niet in actie. De Rotterdammers zijn PSV op verliespunten voorbij op de ranglijst.

Koppositie

Door het verlies van PSV strijden Ajax en FC Twente voorlopig samen om de koppositie. De Amsterdammers leiden nog steeds na de 2-0 zege vrijdag op VV Alkmaar. Romee Leuchter maakte beide treffers.

FC Twente volgt op één punt achterstand. De regerend landskampioen won met 1-3 op bezoek bij PEC Zwolle. Jeva Walk had de thuisploeg verrassend op voorsprong geschoten. In het laatste kwartier herstelde FC Twente zich dankzij goals van Fenna Kalma, Marisa Olislagers en Anna-Lena Stolze.

Onderste regionen

Excelsior had vrijdag de kans om van de onderste plaats af te komen. Daarvoor moesten de Kralingers winnen op bezoek bij SC Heerenveen. Dit lukte niet. De Friezen zegevierden met 3-0 (Chimera Ripa, Elze Huls en Eef Kerkhof). SC Heerenveen vergrootte hierdoor de voorsprong op Excelsior tot vijf punten.

Bekijk hier de stand.