PSV naar Champions League, sc Heerenveen wint poule B

30 mei 2021

In de laatste ronde van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen play offs heeft PSV zich dankzij een 2-1 overwinning op landskampioen FC Twente verzekerd van Champions League-deelname. In poule B behield sc Heerenveen de koppositie met een 2-3 overwinning bij Excelsior.

Hoewel FC Twente zich vorige week tot landskampioen kroonde, was de zesde speelronde van de Eredivisie Vrouwen play offs zeker niet om des keizers baard. In poule A ging de strijd om het resterende Women’s Champions League ticket tussen PSV en Ajax. De ploeg uit Eindhoven had de beste papieren, maar moest bij een fikse nederlaag tegen FC Twente toch vrezen dat Ajax bij een grote overwinning op ADO nog voorbij zou komen.

Zover liet PSV het echter niet komen. Doelpunten van – wie anders dan – Joëlle Smits en Kayleigh van Dooren aan PSV-kant en Fenna Kalma van de zijde van FC Twente zorgden voor een 2-1 eindstand. Ajax kwam in Den Haag met 2-0 achter, maar toonde veerkracht en zette de achterstand om in een 2-4 voorsprong. Het vermakelijke duel eindigde uiteindelijk – dankzij doelpunten van Nadine Noordam en Victoria Pelova – in 3-5.

sc Heerenveen winnaar poule B

In poule B streden sc Heerenveen en PEC Zwolle om de koppositie. Bij een nederlaag van de Friezinnen zou PEC de ploeg uit Heerenveen voorbij gaan. Zover liet sc Heerenveen het echter niet komen, hoewel het na een 0-2 voorsprong Excelsior terug in de wedstrijd liet komen (2-2). Roos van der Veen besliste het duel uiteindelijk door de bal fraai achter haar standbeen langs in het doel te werken.

Roos van der Veen scoorde op fraaie wijze de 2-3.

PEC Zwolle had thuis geen kind aan VV Alkmaar, dat in de eerste helft open huis hield. Doelpunten van Dominique Bruinenberg (inzet van dichtbij), Maruska van Olst (schot van afstand), Jassina Blom (directe vrije trap) en Danique Noordman (intikker) zorgden voor een 4-0 voorsprong. Na rust scoorde Blom ook nog de 5-0, voordat Chimera Ripa namens VV Alkmaar wat terug kon doen.