PSV met moeite voorbij sc Heerenveen

13 sep 2020

Voor PSV is de Vrouwen Eredivisie ook eindelijk begonnen. Uit tegen sc Heerenveen had de nummer 1 van het voorbije afgebroken seizoen de handen vol, maar won het uiteindelijk wel: 1-2.

sc Heerenveen begon fris aan het duel en was in de beginfase het meest dreigend. Toch nam PSV tien minuten voor rust de leiding. Kyah Simon kopte nog op de paal, maar de rebound was een koud kunstje voor Joëlle Smits.

Op slag van rust kwamen de Friezen verdiend op gelijke hoogte, al was de wijze waarop curieus. De kopbal van Kirsten van de Westeringh kwam op de binnenkant van de paal en leek de lijn niet te passeren, maar werd wel goedgekeurd door de arbitrage.

Na rust nam PSV het heft in handen en leek het wachten op de Eindhovense voorsprong. Die kwam er via Aniek Nouwen; de centrale verdediger liep een vrije trap van Melanie Bross binnen. In de slotfase probeerde sc Heerenveen nog voor de gelijkmaker te zorgen, maar het bleef bij 1-2.

VV Alkmaar – Ajax

Vrijdag boekte Ajax de tweede overwinning van het seizoen. Tegen VV Alkmaar werd het 0-4 en net als tegen FC Twente waren Vanity Lewerissa, Stefanie van der Gragt en Marjolijn van den Bighelaar trefzeker. Eshly Bakker tekende daarnaast met het hoofd voor de 0-3.

FC Twente – PEC Zwolle

FC Twente en PEC Zwolle maakten er vrijdag een spektakelstuk van. Al snel kwam FC Twente op voorsprong via Renate Jansen, maar de gelijkmaker van Maud Asbroek was van grote schoonheid. Nog voor rust nam PEC Zwolle brutaal de leiding, toen Naomi Hilhorst op aangeven van Cheyenne van den Goorbergh de 1-2 binnenschoof.

Na rust deed FC Twente er alles aan om de score om te draaien, maar verder dan de gelijkmaker van Kerstin Casparij kwamen de Tukkers niet.

ADO Den Haag – Excelsior

In Den Haag streden ADO Den Haag en Excelsior om hun eerste overwinning van het seizoen. Die bleven uiteindelijk in Den Haag; Jaimy Ravensbergen werkte op slag van rust de enige treffer van de avond binnen.