PSV doet goede zaken met winst op FC Twente

27 sep 2021

PSV heeft zondag FC Twente verslagen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Op De Herdgang eindigde de topper in 2-1. Hierdoor blijven de Eindhovenaren de ranglijst aanvoeren op verliespunten.

FC Twente kwam al snel op voorsprong door een benutte strafschop van Fenna Kalma. Nog voor rust stelde PSV orde op zaken. Desiree van Lunteren maakte, ook vanaf de stip, gelijk. Na een half uur kopte Anika Rodriguez de 2-1 tegen de touwen.

PSV heeft na drie wedstrijden zeven punten. FC Twente heeft de laatste twee wedstrijden verloren en staat met zes punten op de vierde plaats.

PEC Zwolle aan kop

PEC Zwolle trok de stijgende lijn door na de 1-4 winst in Enschede. In eigen huis was de ploeg vrijdag met 3-0 te sterk voor ADO Den Haag. Marushka Van Olst, Möisa van Koot en Evi Maatman maakten de treffers. Met negen punten uit vier duels gaat het elftal van Joran Pot aan de leiding in de  Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

In het spoor van de koplopers

Ajax blijft in het spoor van PEC Zwolle en PSV door een 2-1 overwinning op SC Heerenveen. Eshly Bakker maakte het winnende doelpunt in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Chasity Grant had de Amsterdammers op voorsprong gezet waarna Roos van der Veen van afstand de gelijkmaker binnenschoot.

Op bezoek bij VV Alkmaar boekte nieuwkomer Feyenoord zijn eerste overwinning. Het werd vrijdag 1-2. Sophie Cobussen maakte in de eerste tien minuten twee goals. Charlotte Hulst scoorde namens de thuisclub.