PSV begint Eredivisie Cup met klinkende overwinning

25 sep 2020

De eerste ronde van de Eredivisie Cup zit erop. PSV begon overtuigend aan het toernooi en won met 0-5 van Excelsior. Ajax won van PEC Zwolle, dankzij twee doelpunten in het laatste kwartier.

In de eerste helft was PSV nog maar één keer tot scoren gekomen tegen Excelsior, via Kayleigh van Dooren. Naomi Pattiwael scoorde na rust twee keer, voordat Kyah Simon en Nadia Coolen tekenden voor de 0-5 eindstand.

In de volgend ronde is Ajax de tegenstander, dat er lange tijd een interessant schouwspel van maakte met PEC Zwolle. Dankzij twee doelpunten in de slotfase, van routinier Stefanie van der Gragt en talent Nikita Tromp, wonnen de Amsterdammers alsnog.

Bij FC Twente keerde Kika van Es terug op de Nederlandse velden en deed dat meteen in de basis. Lynn Wilms maakte in het duel tegen VV Alkmaar het enige doelpunt, met het hoofd.

Bij ADO Den Haag – sc Heerenveen vielen de doelpunten pas na rust. Eerst was het Eline Koster, in de 84ste minuut besliste Anne Selies het duel in het voordeel van de Hagenaren.