Primeur: Azerion Vrouwen Eredivisie in de prijzen bij Eredivisie Awards

Primeur: Azerion Vrouwen Eredivisie in de prijzen bij Eredivisie Awards

Primeur: Azerion Vrouwen Eredivisie in de prijzen bij Eredivisie Awards

7 jul 2022

Een primeur voor de Eredivisie Awards: bij de feestelijke ceremonie die volgt op het voetbalseizoen 2021/’22 worden niet alleen de mannen uit de Eredivisie geëerd, ook de speelsters uit de Azerion Vrouwen Eredivisie vallen in de prijzen. De uitreiking van de Eredivisie Awards vindt dit jaar plaats op dinsdag 30 augustus en is live te zien bij ESPN.

In aanwezigheid van spelers, coaches en andere prominenten uit de Eredivisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie worden prijzen uitgereikt als ‘Eredivisie Speler van het Jaar’ en ‘Johan Cruijff Talent van het Jaar’, bij zowel de mannen als vrouwen. De topscorer van de Eredivisie ontvangt de Willy van der Kuijlen-trofee. En ook voor de Azerion Vrouwen Eredivisie wordt een topscorerstrofee in het leven geroepen.

Fenna Kalma op weg naar een van haar vele doelpunten in de vrouwen eredivisie.

Nachtclub

De Eredivisie Awards worden uitgereikt in DeFabrique in Utrecht, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot nachtclub. De avond wordt gehost door ESPN-presentatoren Jan Joost van Gangelen en Fresia Cousiño Arias.

Fans bepalen ‘Doelpunt van het Jaar’

Voetbalfans hebben ook dit jaar een belangrijk aandeel in het vaststellen van de prijswinnaars. Door gedurende het seizoen te stemmen op de KPN Man of the Match is bij de mannen de shortlist voor ‘Eredivisie Speler van het Jaar’ samengesteld. Daarnaast bepalen voor het eerst de fans welke goal zowel bij de mannen als de vrouwen – bekroond wordt met de titel ‘Doelpunt van het Jaar’.

ESPN-presentator Fresia Cousino Arias is een van de hosts op deze feestelijke avond.

Eredivisie Awards

De Eredivisie Awards zijn een initiatief van Eredivisie CV en ESPN, in samenwerking met de Azerion Vrouwen Eredivisie. Holland Casino, VriendenLoterij en KPN zijn partner van de Eredivisie Awards.